نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه شیراز

دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی

 پایان‌نامه دوره دکتری در رشته

مدیریت سیستم­ها

  عنوان:

شبیه­ سازی و مدل­سازی ریاضی زنجیره تامین خدمات شرکت مخابرات ایران با رویکرد پویایی ­شناسی سیستم

اساتید راهنما:

دکتر نظام­الدین فقیه

دکتر حبیب­اله رعنایی کرد شولی

چکیده:

امروزه با توجه به نگرش­های مختلفی که درخصوص حوزه ارزیابی عملکرد وجود دارد، این فرآیند را می­توان در حوزه زنجیره تامین نیز مورد استفاده قرار داد. عملکرد مناسب زنجیره تامین نقش کلیدی در موفقیت یک سازمان و دستیابی پایدار به اهداف و به ویژه سودآوری آن دارد. در این تحقیق در راستای محقق‌‌ شدن هدف اصلی تحقیق یعنی ارزیابی زنجیره تأمین خدمات شرکت مخابرات ایران به شبیه­سازی و مدلسازی این زنجیره در بخش­های تلفن ثابت، دیتا، تلفن همراه و هلدینگ مخابرات ایران پرداخته شده است. بدین منظور در این تحقیق، از یک روش ترکیبی شبیه­سازی پویایی­شناسی سیستم و مدلسازی ریاضی سیستم های پویا استفاده شده است که می­توان گفت از نوآوری­های این رساله است. همچنین این پژوهش از محدود تحقیقاتی است که در زنجیره تامین خدمات انجام شده است و یک ارزیابی جامع با استفاده از شاخص­های چهارگانه مالی، زمان، ظرفیت و کیفیت انجام شده است. در این پژوهش در مرحله نخست با استفاده از رویکرد پویایی­شناسی سیستم شاخص­های ارزیابی سیستم شبیه­سازی شده­اند و سپس با استفاده از نتایج شبیه­سازی، به طراحی مدل سیستمی زنجیره و تعیین هویت آن با استفاده از مفهوم مدلسازی سیستم­های پویا پرداخته شده است. نتیجه نهایی پژوهش نشان می­دهد که در بخش­های تلفن ثابت و دیتا سیستم پایدار، در بخش تلفن همراه سیستم ناپایدار و در مجموع هلدینگ مخابرات ایران ناپایدار است. جهت بهبود عملکرد سیستم سناریوهای افزایش سرمایه­گذاری در خدمات ارزش افزوده تلفن همراه، سرمایه­گذاری بیشتر در تامین منابع دیتا، افزایش بهره­وری ظرفیت تلفن ثابت و در نهایت یک سناریوی ترکیبی در بخش­های زیرمجموعه هلدینگ پیشنهاد شده است و پایداری سیستم در هر بخش و تاثیر بر هلدینگ با اجرای هر سیاست مورد بررسی قرار گرفته شده است.

فصل اول: کلیات تحقیق

1-1- مقدمه

در سال­های اخیر زنجیره تامین به موضوعی جذاب برای محققین و مدیران تبدیل و بر برنامه ­ریزی در این زنجیره تاکید شده است. زنجیره تامین، شبکه­ ای از واحدهایی است که برای تولید و تحویل کالا و خدمات از تامین ­کننده یا تامین ­کنندگان شروع شده و به مشتری یا مشتریان ختم می­شود (ربیعه، 1389، 2). در جامعه اطلاعاتی امروز اهمیت زنجیره تامین ارتباطات چندین برابر نیز شده است. ارتباطات مخابراتی در قرن حاضر، زیربنای توسعه اقتصادی­، اجتماعی و فرهنگی تلقی می­شود. از همین­رو است که امروزه میزان توسعه ملی هر کشور را با معیار توسعه ارتباطات مخابراتی درآن کشور ارزش­یابی می­کنند­. هدف ارتباطات مخابراتی این است که در مناسب­ترین وضعیت اقتصادی­، مسافرت­های زاید را حذف کند­، مراجعات مردم را به سازمان­های دولتی تقلیل دهد و ضمن برقراری ارتباط همه جانبه موجب صرفه­ جویی در اوقات و هزینه­ های جامعه شود (پاشازاده، 1391، 45). از سوی دیگر امروزه ضرورت و اهمیت استفاده از شبکه ­های علمی و تحقیقاتی جهانی برای بسیاری از دانش­پژوهان در اکثر رشته­ ها­، قطعی و روشن است. آنچه کارایی و بهره­مندی از چنین شبکه­ هایی را به سرعت افزایش می­دهد، توانایی روز­افزون ارتباطات مخابراتی است که به یاری رایانه ­ها شتافته ­اند و آن­ها را به صورت ابزاری برای جستجو­، جمع آوری، دسته­بندی، تجزیه و تحلیل و انتقال حجم بالایی از اطلاعات درآورده است. در این راستا توجه به زنجیره تامین ارتباطات و ارزیابی عملکرد آن در هر کشور حائز اهمیت است. این پژوهش، در راستای اثربخشی بیشتر مدیریت زنجیره تامین از روش پویایی­شناسی سیستم به همراه مدل­سازی ریاضی سیستم­های پویا استفاده می­کند. به­ عبارت دیگر در این پژوهش علاوه بر استفاده از روش­ پویایی ­شناسی سیستم به منظور شبیه­ سازی مدل، از مدل­سازی ریاضی سیستم­های پویا نیز به منظور تعیین هویت سیستم و درک پایداری یا عدم پایداری سیستم بهره می­گیرد.

2-1- شرح و بیان مسأله پژوهشی

شاخص مالی بسیار مهمی که پس از خصوصی­سازی شرکت مخابرات ایران مطرح شده و توجه بسیاری از مدیران شرکت را به سمت خود جلب کرده است و شاید از مهمترین شاخص­های چالش برانگیز باشد که هم اکنون در شرکت مخابرات ایران مطرح است شاخص میانگین درآمد هر مشتری است (ماهنامه ارتباطات، 1392). مقایسه شاخص متوسط درآمد هر مشتری در شرکت مخابرات ایران با اپراتورهای مشابه منطقه، شرکت مخابرات ایران را در رتبه آخر منطقه قرار می­دهد. بررسی روند تغییرات درآمد هر مشتری در خدمات تلفن همراه و تلفن ثابت از سال 1384 تاکنون نیز این مسئله را تائید می­کند.

مسئله دیگری که شرکت مخابرات ایران با آن مواجه است افزایش بهای تمام ­شده خدمات ارائه شده به مشتریان می­باشد. این افزایش­، هم به دلیل افزایش قیمت خرید تجهیزات موردنیاز در بخشهای مختلف و هم به دلیل افزایش هزینه­های نصب و راه­اندازی آن تجهیزات می­باشد.

بنابراین شرکت مخابرات ایران با دو مسئله اساسی روبرو است:

1- افزایش در بهای تمام شده نهاده­ها در بخش­های مختلف زنجیره تامین خدمات (سرمایه­گذاری در خدمات مختلف)

2- عدم تناسب شاخص­های درآمد و درآمد هر مشتری در بخش­های مختلف زنجیره تامین خدمات در مقایسه با اپراتورهای مخابراتی منطقه.

3-1- اهمیت و ارزش تحقیق

امروزه با توجه به نگرش­های مختلفی که در خصوص کاربرد ارزیابی وجود دارد، این فرآیند را می­توان در حوزه زنجیره تأمین نیز مورد استفاده قرار داد. عملکرد مناسب زنجیره تأمین نقش کلیدی در موفقیت یک سازمان و دستیابی پایدار به اهداف و به ویژه سودآوری آن دارد. در این راستا استقرار یک سیستم ارزیابی عملکرد زنجیره تأمین در بهبود مستمر آن توصیه می­گردد. بسیاری از محققان بر این عقیده­اند که بهبود مستمر در سازمان تنها با تکیه بر ارزیابی می­باشد. ارزیابی به مثابه ابزاری است که شرکت برای خود فراهم می­سازد تا بدان وسیله بداند: آیا زنجیره تأمین آنها بهبود (ارتقاء) یافته یا تنزل پیدا کرده است (شکاری، 1385، 9). محققان چند عنصر، مشخصه و ویژگی زنجیره تأمین را که به طور قابل توجهی احتمال رسیدن به اهداف عملکرد را افزایش می­دهند، شناخته­اند. بر همین اساس باید حداقل سه عنصر کیفیت، تحویل و هزینه را برای هر سیستم ارزیابی عملکرد زنجیره تأمین در نظر گرفت (شکاری، 1385، 10). به منظور ارزیابی عملکرد زنجیره تأمین و فرآیندهای مرتبط با آن لازم است تا اطلاعات عملکرد به طور دقیق قابل دستیابی باشد. جمع­آوری و تقسیم این اطلاعات در مراحل زنجیره تأمین یکی از مهمترین وظایفی است که در مدیریت زنجیره تأمین با آن مواجه هستیم. در هر حال پس از ایجاد و توسعه زنجیره تأمین، تصمیم­گیری­ها باید بر پایه اطلاعات عملکردی دقیق انجام شود و تقسیم­بندی مورد نیاز این­گونه اطلاعات به وسیله اعضای کلیدی زنجیره تأمین صورت پذیرد(راجات[1]، 2007، 23). با توجه به اهمیت ارتباطات در جامعه اطلاعاتی امروز، اهمیت ارزیابی عملکرد زنجیره تامین آن نیز چندین برابر نیز شده است. ارتباطات مخابراتی در قرن حاضر، زیربنای توسعه اقتصادی­، اجتماعی و فرهنگی تلقی می­شود. از همین­رو است که امروزه میزان توسعه ملی هر کشور را با معیار توسعه ارتباطات مخابراتی درآن کشور ارزش­یابی می­کنند. در این راستا توجه به زنجیره تامین ارتباطات و ارزیابی آن در هر کشور حائز اهمیت است.

4-1- اهداف تحقیق

با در نظر گرفتن مسئله پژوهش، هدف اصلی از انجام این پژوهش بهبود عملکرد زنجیره تامین شرکت مخابرات ایران و یا به عبارت درک بهتر سیستم و کشف سیاست­هایی است که به ارتقا بهره­وری سیستم کمک نماید. در راستای نیل به این هدف، اهداف فرعی پژوهش عبارتند از­:

1- شناسایی متغیرها و پارامترهای داخلی و خارجی که بر درآمد هر مشتری زنجیره تامین خدمات شرکت مخابرات ایران تاثیرگذار هستند.

2- ارزیابی زنجیره تامین خدمات شرکت مخابرات ایران.

3- مدل­سازی ریاضی سیستم شبیه­سازی شده و تعیین هویت سیستم.

4- ارائه سیاست­های بهبود و بررسی تاثیر هر سیاست بر سیستم مورد مطالعه.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

دانشگاه آزاد اسلامی

 واحد نراق

دانشکده فنی و مهندسی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc)

 گرایش :

مهندسی صنایع- صنایع

 عنوان :

امکان سنجی احداث استخر آب گرم معدنی مصنوعی مدل سازی شده با استفاده از برنامه ریزی خطی

 استاد راهنما :

دکتر مجید رستمی بشمنی

استاد مشاور :

دکتر محمد علی هاتفی

چکیده

           از دیرباز در بسیاری از کشور های جهان مانند اتریش، آلمان، روسیه، ژاپن و …  چشمه های آب گرم به عنوان جاذبه های گردشگری و منابع کسب درآمد مورد توجه همگان قرار گرفته است تا جاییکه امروزه نیز برای استفاده عموم مردم و بیماران از آنها، تمهیدات بسیاری در این کشورها در نظر گرفته می شود. با توجه به این موضوع در پی انجام مطالعاتی در این خصوص بر آمدیم تا علاوه بر تولید انواع آب های گرم معدنی در هر نقطه مکانی به صورت  مصنوعی با استفاده از علم برنامه ریزی خطی و همچنین فرمول نویسی شیمیایی، جاذبه های گردشگری و مناطق درمانی نیز ایجاد گردد تا علاوه بر اهداف معنوی توجیه اقتصادی هم داشته باشد.

در ادامه مطالعات صورت گرفته، انواع و فواید چشمه های مختلف آب های گرم معدنی مورد بحث قرار می­گیرد و سپس توجیه عملی تولید انواع آب های گرم معدنی در آزمایشگاه به صورت مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته و نمونه ای موردی نیز در شرح طرح توضیح داده می شود. همچنین در جهت اثبات اقتصادی طرح نیز در فصول پایانی پروژه طرح توجیهی و مطالعات امکانسنجی استخر آب گرم معدنی مصنوعی، با استفاده از تکنیک های اقتصاد مهندسی و اطلاعات به روز بازار صورت پذیرفته و به رشته تحریر درآمده است.

 کلمات کلیدی: آب گرم معدنی مصنوعی، برنامه ریزی خطی، فرمول نویسی شیمیایی، طرح توجیهی، امکانسنجی.

 بیان مسئله

این پایان نامه به دنبال امکان سنجی احداث استخر آب گرم معدنی مصنوعی مدل سازی شده با استفاده از برنامه ریزی خطی است و از جهات فنی، مالی و اقتصادی طرح را بررسی می کند؛ به طوریکه مواد اولیه شیمیایی با توجه به علم برنامه ریزی خطی و خصوصا مسئله امتزاج در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار میگیرند تا آب گرم معدنی مورد نظر را فرموله نمود پس از آن باید به دنبال امکان سنجی احداث استخر آب گرم معدنی مصنوعی بود تا بابت بیماری های خاص، حوضچه های خاصی تعبیه شود و بیماران جهت درمان و دیگر افراد به جهت تفریح از آن بهره ببرند.

هدف های تحقیق

این پروژه، به لحاظ دربرداشتن مطالعه موردی و  همچنین تحقیقات میدانی، یک تحقیق علمی کاربردی است و اهداف آن به شرح زیر است:

  • ایجاد و تقویت رابطه بین علم ریاضیات و علوم مهندسی شیمی.
  • ساخت استخر آب گرم معدنی مصنوعی در جهت ایجاد جاذبه توریستی، داشتن فواید درمانی و  قابلیت کسب درآمد.
  • مرتفع نمودن نیاز جوامع برای استفاده و الگوگیری از منابع طبیعت، در جهت رفع مشکلات و بیماری های خاص با داشتن کمترین عارضه های جانبی همانند روش های سنتی طب سوزنی.

اهمیت موضوع تحقیق و انگیزش انتخاب آن

از آنجاییکه صنعت درمان با استفاده از چشمه های آب گرم معدنی و به نوعی توریست درمانی یکی از راههای جلب توریست و کسب سود با استفاده از منابع آب معدنی در نقاط مختلف جهان است و کشورهایی نظیر روسیه، ایتالیا، آلمان، فرانسه، اتریش، ژاپن و … در استفاده از این مهم سابقه ای بس طولانی دارند و همه ساله تعداد کثیری جهانگرد و به دنبال آن ارزش افزوده فراوانی را به خود جذب می کنند، برآن شدیم تا بوسیله مطالعات علمی و بنیادین در خصوص آبهای گرم معدنی این صنعت بزرگ را در زمینه گردشگری و درمانی گشترش دهیم و به قرابت علم و عمل در این زمینه کمک نماییم.

سؤالات و فرضیه های تحقیق       

سؤالات تحقیق:

  • آیا تولید آب گرم معدنی مصنوعی به لحاظ شیمیایی امکان دارد؟
  • آیا احداث چنین استخری توجیه اقتصادی دارد؟

فرضیه های تحقیق:

  • احداث استخر آب گرم معدنی مصنوعی یک جاذبه توریستی محسوب می شود.
  • احداث استخر آب گرم معدنی مصنوعی جنبه درمانی دارد.
  • احداث استخر آب گرم معدنی مصنوعی کارآفرینی محسوب شده و تولید شغل می نماید

 

فصل دوم: مطالعات نظری

 تاریخچه آب درمانی[1]

تعریف: آب درمانی به معنی استفاده از آب، یخ، بخار  و دمای سرد و گرم آن درجهت بهبود و یا مراقبت از سلامت بخصوص سیستم اعصاب، گردش خون و پوست می باشد.

یونانیان و رومیان اعتقاد ویژه ای به گرمای آب درمانی دارند. در قرن پنجم قبل از میلاد بقراط درمورد درمان با استفاده از آب درمانی نوشته است و یکی از مشهورترین چشمه های معدنی آکوا سویلیس رم می باشد، هرچند که بسیاری از فرهنگ های قدیمی آب درمانی را به عنوان جزء مهم زندگی خود در کارنامه دارند مانند هندی ها، ایرانیان، یهودیان، چینی ها، ژاپنی ها و هندی های آمریکا.   سالها پس از بقراط سباستین نیپ راهبه در دهه 1860 می گفت پدر آب درمانی باشید. ( یکی از منابع راجع به او نقل می کند او مرض سل خود را با استفاده از آب درمانی برطرف نموده است.).   بیش از 150 سال قبل از نیپ، دکتری در انگلستان به نام آقای جان فلوبر  درباره استفاده از حمام های سرد و گرم تحقیق می کرده است. دکتر جی اس هان از لهستان امروزی در سال 1738 در این باره کتابی نوشته است. دکتر  انگلیسی به نام جیمز کوری نشریه ای را در جهت اهمیت درمان با آب سرد در سال 1797 نوشته است.   آثار بجا مانده از یک دهقان روستایی در اطریش به نام وینسز پریسنیتز بین در طی سال های 1799 و 1851 بیانگر موفقیت های او در خصوص آب های گرم معدنی و  تکنیک های مختلف آن ها همچنین شکایات پزشکان از او برای نشان دادن دغل باز بودن اواست. اما شکایت پزشکان با وجود درمان برادر امپراتور به توسط آب درمانی به وسیله او؛ نادیده گرفته شد. اگر بخوایم کاشف آب درمانی را بشناسیم مطمئنا پریسنیتز  یکی از کاندیداها می باشد. اما چرا نیپ اینقدر مشهور است؟! بخاطر اینکه او  به دوستش گواهی فروش محصولاتش را با نام خود داده است. نتیجه این شرکت آلمانیاین است که گروه نیپ هم اکنون در سراسر جهان محصولات خود را به فروش می رساند. بنابراین برای دهقان لقب “پدر آب درمانی” مناسب تر است.  جین آستن درباره رفتن مردم به حمام می نویسد که مردم انگلستان برای بهبود یافتن به چشمه های آب گرم می روند. او از سال 1801 تا 1806 در شهری پر مخاطب و پرجمعیت زندگی می کرده است. استفاده از آب در بیمارستان از سال 1738 آغاز شده است.   آب درمانی در دهه 1840 به گسترش خود در انگلستان، آلمان و فرانسه ادامه داد به طوریکه در سال 1850، 100 مؤسسه آب درمانی در ایالات متحده آمریکا به این امر اهتمام ورزیدند، که در 50 سال بعد این رقم به صدها مؤسسه دیگر اضافه گردید. حمام های ترکیه ای در سال 1857 بگونه ای مورد توجه انگلستان قرار گرفت که شمار آنها به حدود 600 عدد می رسید اما هم اکنون حدود 14 تا از آنها باقی مانده اند. اما در ایالات متحده این امر دیرتر و در سال 1863 در بروکلین اولین حمام ترکیه ای تاسیس گردید.   آب درمانی دارای روابط ریاست جمهوری نیز می باشد، به طوریکه فرانکلین رزولت معتقد به این بود که آب درمانی موجب جلوگیری او از فلج شده بود. در سال 1926 او چشمه آب گرم جورجیا را ( که هنوز باوجود گذشت بیش از 80 سال وجود دارد) پیدا کرده و در طول 12 سال ریاست جمهوری 16 بار از آن دیدن نمود.

انواع چشمه های آب گرم

چشمه های آب  معدنی به 2 دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • چشمه های فیلتر شده
  • آبهای باران که به داخل زمین نفوذ کرده اند و از لایه های مختلف سنگ ها و مواد معدنی گذشته اند، توسط گرمای درونی زمین گرم شده و  به صورت بخار و  مایع در برخی نقاط دیگر به صورت چشمه های آب گرم از زمین خارج می شوند.
  • چشمه های آب گرم ذاتی
  • این چشمه ها بر اثر تغییرات مستقیم آتشفشانی در لایه های ماگما بوجود می آیند و از تفاوت آنها با گونه اول می توان به وجود رادون و برومید در گاز آن اشاره نمود.

 طبقه بندی چشمه های معدنی به لحاظ میزان گرما:

  • به چشمه های زیر 25 درچه سانتیگراد سرد گفته می شود.
  • به چشمه های بین 25 تا 34 درچه سانتیگراد ولرم گفته می شود.
  • به چشمه های بین 34 تا 42 درچه سانتیگراد گرم گفته می شود.
  • به چشمه های بالای 42 درچه سانتیگراد داغ گفته می شود.

طبقه بندی چشمه های معدنی به لحاظ میزان PH :

  • آبهای اسیدی که میزان PH آنها زیر 7 است.
  • آبهای خنثی که میزان PH آنها برابر 7 است.
  • آبهای بازی که میزان PH آنها بالای 7 است.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه علم و صنعت ایران

دانشکده مهندسی صنایع

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

در رشته مهندسی صنایع گرایش سیستم‌های اقتصادی- اجتماعی

عنوان:

ارائه مدل جهت بهبود عملکرد فرایند ذوب مس با استفاده از روش شبیه‌سازی– بهینه‌سازی مورد کاوی کارخانه ذوب مجتمع مس سرچشمه

استاد راهنما:

دکتر رسول نورالسناء

استاد مشاور:

دکتر حمیدرضا ایزدبخش

فهرست مطالب:

فصل اول: مقدمه

1-1-      مقدمه……………………………….. 2

1-2-      اهمیت و ضرورت تحقیق…………………………….. 2

1-3-      سوالات تحقیق…………………………….. 3

1-4-      اهداف انجام تحقیق…………………………….. 3

1-5-      طرح تحقیق…………………………….. 4

1-6-      نوآوری تحقیق……………………………..5

1-7-      کاربرد تحقیق…………………………….. 5

1-8-      پیش‌فرض‌های تحقیق…………………………….. 6

1-9-      محدودیت‌های تحقیق…………………………….. 6

1-10-    تعاریف و اصطلاحات عمده…………………………….. 7

1-11-    ساختار تحقیق…………………………….. 8

1-12-    خلاصه فصل…………………………….. 8

فصل دوم: مروری بر ادبیات

2-1-      مقدمه…………………………….. 10

2-2-      شبیه سازی…………………………….. 10

2-2-1-      شبیه‌سازی فرایند ذوب…………………………….. 10

2-2-2-      شبیه‌سازی حرکت جرثقیل‌ها…………………………….. 15

2-3-      روش‌ها و مفهوم ارزیابی عملکرد…………………………….. 18

2-3-1-      مدل‌های مهم تعالی سازمان…………………………….. 19

2-3-2-      مدل دمینگ…………………………….. 20

2-3-3-      مدل تعالی عملکرد بالدریج…………………………….. 21

2-3-4-      مدل تعالی عملکرد اروپایی……………………………..22

2-3-5-      روش کارت امتیازی متوازن…………………………….. 23

2-4-      تحلیل پوششی داده‌ها ……………………………..24

2-4-1-      بازده به مقیاس…………………………….. 28

2-4-2-      خروجی‌های نامطلوب در DEA……………………………..

2-4-3-      رتبه‌بندی واحدهای کارا…………………………….. 31

2-4-4-      تحلیل پوششی داده‌های شبکه‌ای…………………………….. 32

2-5-      مقایسه مدل‌های ارزیابی عملکرد…………………………….. 39

2-6-      جمع‌بندی ادبیات موضوع…………………………….. 40

فصل سوم: معرفی سیستم ذوب مس                                                                          

3-1-      مقدمه…………………………….. 43

3-2-      مشخصات تجهیزات کارخانه ذوب مس…………………………….. 43

3-2-1-      پاتیل‌ها…………………………….. 43

3-2-2-      کوره‌های ذوب…………………………….. 43

3-3-      مطالعه موردی: مجتمع مس سرچشمه کرمان…………………………….. 47

3-3-1-      شرح حرکت جرثقیل‌ها ……………………………..52

فصل چهارم: توسعه مدل شبیه سازی فرایند ذوب

4-1-      مقدمه…………………………….. 55

4-2-      گام‌های انجام مطالعه ……………………………..55

4-3-      مدل مفهومی فرایند ذوب در کارخانه ذوب مس سرچشمه …………….56

4-3-1-      مدل مفهومی فعالیت کوره‌های ریورب……………………………..56

4-3-2-      مدل مفهومی فعالیت کوره‌های کنورتر ……………………………..58

4-3-3-      مدل مفهومی فعالیت کوره‌های آند…………………………….. 59

4-3-4-      مدل مفهومی واحد ریخته‌گری…………………………….. 60

4-4-      شبیه سازی فرایند ذوب مس…………………………….. 61

4-4-1-      معرفی اجزای مدل شبیه سازی…………………………….. 61

4-4-2-      فرضیات مدل…………………………….. 62

4-4-3-      تجزیه و تحلیل داده‌های ورودی شبیه سازی……………………………..63

4-4-4-      نتایج تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده…………………………….. 65

4-4-5-      مدل‌سازی بخش‌های مختلف ذوب در نرم‌افزار…………………………….. 75

4-4-6-       تعیین طول گرم شدن سیستم…………………………….. 80

4-4-7-      طول و تعداد تکرار شبیه سازی……………………………..83

4-5-      صحت سنجی مدل شبیه سازی…………………………….. 84

4-6-      اعتبارسنجی مدل شبیه‌سازی…………………………….. 84

-7-4      تحلیل نتایج شبیه‌سازی و جمع‌بند…………………………….. 93

فصل پنجم: بررسی سناریوها و بهینه‌سازی

5-1-      مقدمه…………………………….. 103

5-2-      سناریوهای مدل شبیه‌سازی و ارزیابی آنها…………………………….. 103

5-2-1-      ایجاد سناریو با استفاده از نرم افزار OptQuest……………………………..

5-3-      پیاده‌سازی تحلیل پوششی داده‌ها ……………………………..106

5-4-      نتایج سناریوی بهینه…………………………….. 113

-5-5      نتیجه‌گیری ……………………………..  122

فصل ششم: نتیجه گیری و پیشنهادها

6-1-      مقدمه…………………………….. 124

6-2-      خلاصه تحقیق…………………………….. 124

6-3-      نتیجه ­گیری…………………………….. 125

6-4-      پیشنهادها و زمینه‌های تحقیقاتی آتی…………………………….. 126

فهرست منابع……………………………… 128

پیوست 1……………………………… 133

پیوست 2……………………………… 138

پیوست 3……………………………… 140

پیوست 4……………………………… 142

چکیده:

ذوب مس یکی از مهم‌ترین صنایعی است که به علت گستردگی و پیچیدگی فرایندها و بالا بودن هزینه‌های عملیاتی، نیاز به استفاده از ابزار و تکنیک‌هایی دارد تا بتواند به مدیران ارشد در تصمیم‌گیری و بهبود عملکرد سیستم کمک کند. کارخانه ذوب مس یکی از مهم‌ترین بخش‌های این صنعت به شمار می‌رود که توجه اکثر محققان و مدیران این صنعت را به خود جلب نموده است.

در این پژوهش از ابزار شبیه سازی جهت مطالعه و تحلیل عملکرد سیستم ذوب مس استفاده شده است. از سوی دیگر جهت بهبود عملکرد سیستم و دستیابی به سناریوی بهینه متغیرهای مسئله، ساختاری جهت بهینه‌سازی سناریوهای حاصل از مدل شبیه‌سازی طراحی، و ساختار بهینه‌سازی و انتخاب سناریوی بهینه بر اساس روش تحلیل پوششی شبکه‌ای داده‌ها انجام شده است. علت مقبولیت گسترده این روش نسبت به سایر روش‌ها، امکان بررسی روابط پیچیده و نامعلوم بین چند ورودی و خروجی است.

به منظور پیاده‌سازی نرم افزاری ساختار شبیه‌سازی، از نرم افزار شبیه سازی Arena و ساختار بهینه‌سازی سناریوها از نرم افزار GAMS بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از روش پیشنهادی بر روی مدل کارخانه ذوب مس سرچشمه نشان داد که میزان تولید آند خروجی از کارخانه ذوب تا حدود 11 درصد افزایش و از سوی دیگر زمان فرایند تولید و تعداد تداخل‌های جرثقیل‌ها کاهش می‌یابد.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

دانشکده­ی کشاورزی-گروه باغبانی

پایان­نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد (M.Sc)

عنوان تحقیق:

بررسی ریزازدیادی گل آلسترومریا رقم fuego با استفاده از جنین زایی سوماتیک و اندام زایی

استاد راهنما

دکتر بهزاد کاویانی

استاد مشاور

دکتر محمدنقی پاداشت دهکایی

فهرست مطالب

عنوان        صفحه

چکیده… 1

فصل اول: مقدمه و کلیات

1-1- مقدمه. 3

1-2- تاریخچه آلسترومریا 4

1-3- مشخصات گیاه‌شناسی آلسترومریا 6

1-4- روش‌های تکثیر آلسترومریا… 8

1-4-1- تکثیر جنسی………….. 8

1-4-2- تکثیر از طریق رویشی.. 8

1-4-3- تکثیر از طریق کشت بافت.. 9

1-5- اهمیت و جایگاه آلسترومریا به عنوان یک گل شاخه بریده 10

1-6-کشت بافت.. 11

1-6-1- محیط کشت و مواد غذایی مورد نیاز برای رشد. 11                  

1-6-1-1- مواد غذایی غیر آلی.. 11

1-6-1-2- مواد غذایی آلی.. 12

1-6-1-3- تنظیم کننده‌های رشد گیاهی.. 13

1-6-2- زغال فعال. 14

1-6-3- ریزازدیادی.. 15

1-6-4- کشت مریستم‌. 16

1-7- ضرورت و اهمیت اجرای تحقیق. 19

فصل دوم :مرور منابع

2-1- انتخاب ریزنمونه و ترکیب محیط کشت.. 21

2-2- دما و نور. 26

2-3- جنین زایی سوماتیکی.. 27

فصل سوم :مواد و روش‌ها

3-1- تهیه مواد گیاهی.. 32

3-2- ریزازدیادی.. 32

3-2-1- گند زدایی ریزوم‌ها 32

3-2-2- محیط کشت تکثیر. 33

3-2-3- تهیه و کشت ریزنمونه. 34

3-2-4- طرح آزمایشی و تجزیه و تحلیل آماری.. 34

3-3- جنین زایی سوماتیک… 36

3-3-1- تهیه محیط القاء کالوس… 36

3-3-2- ضدعفونی نمونه‌ها 36

3-3-3- تهیه و کشت ریزنمونه گره و میانگره 37

3-3-4- محیط پرآوری کالوس… 37

3-3-5- محیط کشت باززایی.. 38

3-3-6- طرح آزمایش و تجزیه و تحلیل آماری.. 38

فصل چهارم :نتایج و بحث

4-1- نتایج حاصل از آزمایشات صورت گرفته بر روی ریزازدیادی آلسترومریا رقم Fuego. 40

4-1-1- نتایج حاصل از اثرات سطوح مختلف BAP و NAA بر روی تعداد جوانه. 45

4-1-2- نتایج حاصل از اثرات سطوح مختلف BAP و NAA بر روی تعداد شاخه. 47

4-1-3- نتایج حاصل از اثرات سطوح مختلف BAP و NAA بر روی طول شاخه. 49

4-1-4- نتایج حاصل از اثرات سطوح مختلف BAP و NAA بر روی تعداد ریشه. 51

4-1-5- نتایج حاصل از اثرات سطوح مختلف BAP و NAA بر روی طول ریشه. 54

4-1-6- نتایج حاصل از اثرات سطوح مختلف BAP و NAA بر روی تعداد ریزوم. 56

4-2- نتایج حاصل از آزمایشات جنین زایی سوماتیک صورت گرفته در محیط کشت MS. 59

4-2-1- مرحله القاء کالوس… 60

4-2-1-1- اثر نوع ریزنمونه بر کالوس زایی.. 61

4-2-1-2- اثر BAP بر کالوس زایی.. 62

3-2-1-3- اثر NAA بر کالوس زایی.. 63

4-2-1-4- اثر متقابل نوع ریزنمونه و نوع BAP بر کالوس زایی.. 64

4-2-1-5- اثر متقابل نوع ریزنمونه و نوع NAA بر کالوس زایی.. 64

4-2-1-6- اثر متقابل نوع BAP و نوع NAA بر کالوس زایی.. 65

4-2-1-7- مقایسه تیمارهای اعمال شده با تیمار شاهد. 66

4-2-2- پرآوری کالوس… 66

4-2-4- بحث و نتیجه گیری.. 67

منابع. 69

چکیده

 گل آلسترومریا با نام علمی(Alstroemeria psittacina)از خانواده ((Alstroemeriaceaeیکی از مهم ترین گلهای شاخه بریده در دنیا بوده که اخیراً برای تولید گلهای گلدانی و باغچه ای نیز استفاده می شود. این تحقیق به منظور بررسی و معرفی محیطی مناسب جهت ریزازدیادی و تولید کالوس های جنینی و جنین زایی سوماتیکی آلسترومریا انجام شد.

در بخش ریزازدیادی، جوانه های جانبی و انتهایی ریزوم به طول  mm 6-4 از رقم فیگو پس از گندزایی بر روی محیط کشت MS حاوی 30 گرم در لیتر ساکارز، 7 گرم در لیتر آگار و غلظت های مختلف BAP و NAA کشت شدند و به فواصل هر 3 هفته واکشت شدند. جوانه های کشت شده از هفته سوم شروع به رشد نمودند. بیشترین تعداد شاخساره از محیط کشت حاوی 1 میلی گرم در لیتر BAP و 2/0 میلی گرم در لیتر NAA حاصل شد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت BAP به دلیل کاهش اثر غالبیت انتهایی، طول شاخساره ها کاهش یافته است. همچنین مقدار کم NAA جهت رشد شاخساره و ریزوم های اولیه ضروری بوده است. از آنجایی که در تکثیر آلسترومریا، تعداد ریزوم تکثیر یافته از تعداد شاخساره مهم تر می باشد، درنتیجه محیط کشت حاوی صفر میلی گرم در لیتر BAP و 1 میلی گرم در لیتر NAA با میانگین تعداد 3 ریزوم و 5 ریشه در هر ریزنمونه بهترین تیمار برای ریزازدیادی آلسترومریا رقم فیگو بوده است.

آزمایشات جنین زایی سوماتیک نیز در محیط کشت MS انجام شد. در این محیط کشت به منظور به دست آوردن کالوس های جنین زا، ریزنمونه های رویشی (گره و میانگره) و هورمون اکسین NAA در دو سطح (غلظت 1 و 2 میلی گرم در لیتر) همراه با تنظیم کننده رشد سایتوکنین BAP در دو سطح (غلظت 0 و 5/0 میلی گرم در لیتر) مورد استفاده قرار گرفت. بهترین ریزنمونه جهت بدست آوردن کالوس های جنین زا، گره ها بودند. ریزنمونه های میانگره اگرچه مستعد تولید کالوس های جنینی بودند اما در مقایسه با گره ها دارای درصد کالوس زایی پائین تری بودند. بهترین تیمار هورمونی برای بدست آوردن کالوس های جنین زا، 2 میلی گرم در لیتر NAA بوده است. کالوس های به دست آمده، 3 ماه پس از کشت جهت پرآوری به محیط کشت MS تغییر داده شده حاوی 5 میلی گرم در لیتر پیکلرام منتقل شدند. جنین زایی سوماتیک و باززایی گیاه از این جنین ها، پس از انتقال کالوس های جنینی توده ای به محیط کشت باززایی حاوی غلظت های مختلف BAP صورت گرفت. بیشترین گیاهچه از محیط کشت MS حاوی 5/0 میلی گرم در لیتر BAP حاصل شد.

کلمات کلیدی:آلسترومریا، ریزازدیادی، جنین زایی سوماتیک، نفتالین استیک اسید، بنزیل آمینو پورین

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه صنعتی اصفهان

 

دانشکده صنایع و تحلیل سیستم­ها

 

 ارائه الگوی تلفیقی تدوین استراتژی بر مبنای تحلیل SWOT و رویکرد مبتنی بر منابع در راستای کسب مزیت رقابتی پایدار

 

 پایان‌نامه کارشناسی ارشد مهندسی سیستم­های اقتصادی-اجتماعی

فهرست مطالب

  عنوان صفحه

فهرست مطالب هشت

فهرست جداول.. یازده

فهرست اشکال.. سیزده

چکیده. 1

فصل اول: کلیات

1-1    مقدمه    2

1-2    تعریف مسأله و ضرورت انجام تحقیق.. 3

1-3    سؤالات و اهداف پژوهش…. 3

1-4    فرضیات مورد آزمون.. 4

1-5    روش تحقیق.. 4

1-6    ساختار گزارش…. 5

فصل دوم: مروری بر مفاهیم مدیریت استراتژیک و ارتباط آن با مزیت رقابتی  

2-1    مقدمه    6

2-2    مدیریت استراتژیک….. 7

2-3    رویکردهای تدوین استراتژی.. 10

2-3-1     تئوری سازمان صنعتی.. 12

2-3-2     رویکرد مبتنی بر سناریو. 12

2-3-3     نگرش جبرگرایی محیطی.. 13

2-3-4     نگرش اعمال قدرت… 13

2-3-5     نظریه اقتصادی چامبرلین.. 13

2-3-6     نظریه اقتضایی.. 13

2-3-7     رویکرد تدوین استراتژی مبتنی بر ذینفعان. 14

2-3-8     تجزیه و تحلیل SWOT.. 15

2-3-9     رویکرد مبتنی بر منابع. 19

2-4    مزیت­های رقابتی.. 27

2-4-1     مزیت رقابتی پایدار. 29

2-4-2     چارچوب VRIO… 32

2-4-3     تعیین وضعیت رقابتی منابع توسط چارچوب VRIO… 34

2-5    جمع­بندی.. 36

فصل سوم: معرفی مدل پیشنهادی تدوین استراتژی   

3-1    مقدمه    37

3-2    سابقه پژوهش…. 37

3-3    شرح مدل پیشنهادی تدوین استراتژی.. 42

3-3-1     تعیین مأموریت و چشم­انداز سازمان. 42

3-3-2     تعیین عوامل چهارگانه. 42

3-3-3     غربال­سازی عامل­ها 44

3-3-4     حیطه­بندی منابع سازمان. 44

3-3-5     تعیین منابع در هر حیطه. 44

3-3-6     اجرای چارچوب VRIO… 45

3-3-7     تعیین ارتباطات بین عوامل و منابع در هر حیطه. 45

3-3-8     تعیین اهداف کلان. 47

3-3-9     تعیین گزینه­های استراتژی در هر حیطه. 47

3-3-10   اولویت­بندی گزینه­ها و انتخاب استراتژی­های اصلی.. 49

3-3-11   هدف­گذاری وضعیت رقابتی منابع. 49

فصل چهارم: پیاده­سازی مدل پیشنهادی در شرکت بین­المللی مهندسی سیستم­ها و اتوماسیون  

4-1    مقدمه    51

4-2    معرفی شرکت بین­المللی مهندسی سیستم­ها و اتوماسیون.. 52

4-2-1     تاریخچه شرکت… 52

4-2-2     زمینه‌های فعالیت شرکت… 53

4-2-3     اهداف کیفی شرکت… 55

4-2-4     سهامداران، توزیع پرسنل و چارت سازمانی شرکت… 56

4-3    نتایج پیاده­سازی مدل پیشنهادی.. 58

4-3-1     تعیین مأموریت و چشم­انداز. 58

4-3-2     تعیین عوامل داخلی و خارجی.. 60

4-3-3     غربال کردن عوامل چهارگانه. 63

4-3-4     حیطه­بندی منابع سازمان. 77

4-3-5     شناسایی منابع. 78

4-3-6     اجرای چارچوب VRIO… 79

4-3-7     تعیین ارتباطات بین منابع و عوامل چهارگانه. 80

4-3-8     تعیین اهداف کلان. 82

4-3-9     تعیین گزینه­های استراتژی.. 82

4-3-10   اولویتبندی گزینه­ها و انتخاب استراتژی­های اصلی.. 92

4-3-11   هدف­گذاری وضعیت رقابتی منابع. 109

فصل پنجم: بحث و نتیجه­گیری   

5-1    مقدمه    111

5-2    تحلیل و ارزیابی مدل پیشنهادی.. 111

5-2-1     معیار ثبات و سازگاری.. 113

نه

5-2-2     معیار هماهنگی.. 114

5-2-3     معیار امکان­پذیر بودن. 114

5-2-4     معیار منابع و مزیت رقابتی.. 115

5-2-5     معیار فرآیند تدوین و بروز رسانی.. 115

5-2-6     وزن دهی به معیارها 116

5-2-7     پیاده­سازی SAW…. 117

5-3    نتیجه­گیری.. 119

5-4    نوآوری­های تحقیق.. 121

5-5    محدودیت­های تحقیق.. 122

5-6    پیشنهاد برای تحقیقات آتی.. 122

پیوست: پرسشنامه­های تحلیل عوامل داخلی و خارجی.. 123

پ-1- پرسشنامه تحلیل عوامل داخلی.. 123

پ-2- پرسشنامه تحلیل عوامل خارجی.. 126

مراجع  128

  

فهرست جداول

 

عنوان صفحه

جدول 2-1 : تقسیم­بندی منابع از دیدگاه والنتین.. 24

جدول 3-1 : مثالی فرضی از تعیین ارتباط بین منابع و عوامل در حیطه اول………………………………………………………………… 46

جدول 3-2 : مثالی فرضی از تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه1…………………………………………………………………………. 48

جدول 4-1 : اجزاء اصلی بیانیه مأموریت……………………………………………………………………………………………………………. 58

جدول 4-2 :  لیست نقاط قوت…………………………………………………………………………………………………………………………. 60

جدول4-3 : لیست نقاط ضعف…………………………………………………………………………………………………………………………. 61

جدول4-4 : لیست فرصت­ها……………………………………………………………………………………………………………………………. 62

جدول4-5 : لیست تهدیدها……………………………………………………………………………………………………………………………… 62

جدول4-6  : توزیع پرسشنامه­های برگشت داده شده به تفکیک سمت افراد……………………………………………………………… 64

جدول 4-7 :  نتایج آماری بررسی نقاط قوت………………………………………………………………………………………………………. 65

جدول 4-8 : نتایج آماری بررسی نقاط ضعف …………………………………………………………………………………………………….  67

جدول 4-9 : نتایج آماری بررسی فرصت­ها…………………………………………………………………………………………………………. 69

جدول 4-10 : نتایج آماری بررسی تهدیدها………………………………………………………………………………………………………… 70

جدول 4-11: طبقه­بندی نقاط قوت بر اساس آزمون­های آماری……………………………………………………………………………… 72

جدول 4-12: طبقه­بندی نقاط ضعف بر اساس آزمون­های آماری……………………………………………………………………………. 73

جدول 4-13: طبقه­بندی فرصت­ها بر اساس آزمون­های آماری………………………………………………………………………………. 74

جدول 4-14: طبقه­بندی تهدیدها بر اساس آزمون­های آماری………………………………………………………………………………… 75

جدول 4-15: فهرست عوامل کلیدی…………………………………………………………………………………………………………………. 76

جدول 4-16: منابع شناسایی شده در سازمان……………………………………………………………………………………………………….. 78

جدول 4-17 : نتایج اجرای چارچوب VRIO……………………………………………………………………………………………………. 79

جدول 4-18: ارتباطات بین عوامل چهارگانه و منابع…………………………………………………………………………………………….. 80

جدول 4-19: اهداف کلان……………………………………………………………………………………………………………………………… 82

جدول 4-20: تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه­ی “مالی”…………………………………………………………………………………… 83

جدول 4-21: تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه­ی “تجاری”………………………………………………………………………………. 84

جدول 4-22: تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه­ی “شهرت و اعتبار”…………………………………………………………………….. 86

جدول 4-23: تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه­ی “سازمانی”……………………………………………………………………………… 87

جدول 4-24: تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه­ی “انسانی”………………………………………………………………………………… 88

جدول 4-25: تعیین گزینه­های استراتژی در حیطه­ی “دانش و تکنولوژی”………………………………………………………………… 89

جدول 4-26: تعیین اوزان معیارها……………………………………………………………………………………………………………………… 97

جدول 4-27: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “تأثیر در وضعیت رقابتی منابع”……………………………………. 98

یازده

جدول 4-28: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “بهره­گیری از سایر منابع سازمان”………………………………… 99

جدول 4-29: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “همسویی با عوامل چهارگانه”………………………………….. 100

جدول 4-30: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “قابلیت اجرا”………………………………………………………… 101

جدول 4-31: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “هزینه­های لازم برای اجرا”………………………………………. 102

جدول 4-32: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “زمان لازم برای اجرا”…………………………………………….. 103

جدول 4-33: اولویت­بندی گزینه­های استراتژی بر اساس معیار “همسویی با سیاست­های کلی سازمان”………………………. 104

جدول 4-34: تعیین نمره کل گزینه­های استراتژی……………………………………………………………………………………………….. 105

جدول 4-35: اولویت­بندی نهایی گزینه­های استراتژی…………………………………………………………………………………………. 107

جدول 4-36: تعیین استراتژی­های اصلی از بین گزینه­های استراتژی……………………………………………………………………….. 108

جدول 4-37: هدف­گذاری وضعیت رقابتی منابع……………………………………………………………………………………………….. 109

جدول 5-1: معیارها و زیرمعیارهای استفاده شده………………………………………………………………………………………………… 112

جدول 5-2 : وزن­دهی معیارها و زیرمعیارها……………………………………………………………………………………………………… 117

 

 

 

فهرست اشکال

 

عنوان صفحه

شکل 2-1 : ماتریس SWOT …………………………………………………………………………………………………………………………. 17

شکل2-2  : زنجیره ارزش پورتر  ……………………………………………………………………………………………………………………… 25

شکل 2-3 : چارچوب 7S   …………………………………………………………………………………………………………………………….. 25

شکل 2-4 : مدل گرانت به صورت خلاصه شده …………………………………………………………………………………………………. 26

شکل 2-5 : مدل هانت و مورگان……………………………………………………………………………………………………………………… 27

شکل 2-6: چگونگی تعیین وضعیت رقابتی منابع  توسط چارچوب VRIO…………………………………………………………….. 35

شکل 3-1: چارچوب کلی مدل پیشنهادی تدوین استراتژی …………………………………………………………………………………… 43

شکل 4-1 : تقسیم­بندی بخش­های شرکت ………………………………………………………………………………………………………….. 53

شکل4-2 : چارت سازمانی شرکت……………………………………………………………………………………………………………………. 56

شکل4-3: سهامداران شرکت…………………………………………………………………………………………………………………………… 57

شکل4-4 : توزیع پرسنل برحسب واحد سازمانی …………………………………………………………………………………………………  57

شکل4-5: توزیع پرسنل برحسب تحصیلات ……………………………………………………………………………………………………….. 57

شکل 4-6 : بیانیه مأموریت سازمان …………………………………………………………………………………………………………………… 59

شکل4-7: حالت کلی یک ماتریس تصمیم………………………………………………………………………………………………………… 94

شکل 5-1:  مقایسه مدل تلفیقی و تحلیل SWOT توسط روش SAW……………………………………………………………….. 118

 

چکیده

دیدگاه­ها و مدل­های مختلفی در زمینه تدوین استراتژی وجود دارد که هریک دارای معایب و مزیت­هایی می­باشند. یکی از مطرح­ترین آنها که در کشور ما نیز دارای سابقه زیادی می­باشد، تحلیل SWOT است که همزمان دو محیط داخلی و خارجی را بررسی می­کند و با بهره جستن از نقاط ضعف، نقاط قوت، فرصت­ها و تهدیدهای پیش روی سازمان به تدوین استراتژی می­پردازد. اخیراً ایرادها و انتقادات بسیاری به تحلیل SWOT وارد شده است. این مسئله باعث شده که برخی از صاحبنظران از اتمام دوره مفید تحلیل SWOT سخن بگویند. اما با وجود انتقادهایی که بر این تحلیل  وارد می­شود، این رویکرد دارای مزایای بسیاری نیز می­باشد. یکی از ایرادات عمده­ تحلیل SWOT عدم تمرکز کافی بر روی مقوله مزیت رقابتی می­باشد. یکی از مطرح­ترین  دیدگاه­هایی که تمرکز خود را در تدوین استراتژی­های سازمان، بر دستیابی به مزیت رقابتی قرار داده­ است ، دیدگاه مبتنی بر منابع (RBV) می­باشد. این دیدگاه توجه خود را بر استفاده از منابع و توانمندی­های سازمان جهت دستیابی به مزیت رقابتی پایدار معطوف نموده است. در این پژوهش یک مدل تدوین استراتژی با تلفیق تحلیل SWOT و رویکرد مبتنی بر منابع ارائه شده است. در توسعه‌ی این مدل ضمن حفظ مزایای هر دو رویکرد مذکور، به حذف معایب عمده آنها نیز پرداخته شده است. توجه به نقش منابع و مزیت­های رقابتی در تدوین استراتژی­های سازمان، در کنار عوامل چهارگانه ضعف، قوت، فرصت و تهدید،  یکی از جنبه­های جدید و مهم این مدل می­باشد . همچنین مدل مذکور کارایی بالایی در طبقه­بندی منابع سازمان به لحاظ وضعیت رقابتی آنها دارد که به برنامه­ریزی جهت ارتقاء منابع و استفاده بهینه از آنها کمک شایانی می‌نماید. این تحقیق یکی از محدود پژوهش­هایی است که در آن مبانی رویکرد مبتنی بر منابع به صورت کاربردی مورد توجه واقع شده است و می­تواند به سازمان­های مختلف در تدوین استراتژی کمک نماید. مدل مذکور در شرکت بین­المللی مهندسی سیستم­ها و اتوماسیون پیاده‌سازی شده است که نتایج آن نشانگر کارایی مدل در تدوین استراتژی­های سازمانی می­باشد.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد علوم و تحقیقات هرمزگان

 

پایان نامه کارشناسی ارشد M.Sc

 گرایش :صنایع-صنایع

 

موضوع :

ارزیابی کارایی وصول مطالبات گاز بهاء بخشهای تابعه شرکت گاز استان اردبیل با استفاده از تحلیل پوششی داده ها و رگرسیون چند متغیره

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                              صفحه

چکیده….………………………………………………….………………………………………1

فصل اول کلیات تحقیق.. 2

1-1 مقدمه. 3

1-2 بیان مسئله. 6

1-3  اهمیت و ضرورت انجام تحقیق. 8

1-4 اهداف تحقیق. 10

1- 5 سوالات تحقیق. 10

1 –  6 شرح واژه ها و اصطلاحات بکار رفته در تحقیق. 10

1 – 6 -1 کارایی.. 10

1 –6-2 تحلیل پوششی داده ها (DEA) 12

1 -6-2- 1 مزایای تحلیل پوششی داده ها 13

1 –  7 درآمد خانوار. 13

1 – 8 رگرسیون چند متغیره 14

1 – 9 قلمرو تحقیق. 14

1- 9 -1 قلمرو موضوعی.. 14

1 –9- 2 قلمرو مکانی.. 14

1- 9- 3 قلمرو زمانی.. 15

فصل دوم مروری بر تحقیقات انجام شده. 16

2- 1 مقدمه. 17

2 – 2 مبانی نظری تحقیق. 18

2 – 2 – 1 نقش درآمد خانوار در مصرف انرژی.. 18

2-2-1-1 نظریه مصرف کینز یا تئوری درآمد مطلق. 20

2-2-1-2 نظریه درآمد نسبی.. 21

2-2-1-3 نظریه درآمد دائمی.. 21

2-2-1-4 نظریه سیکل زندگی.. 22

2-2-1-5 نتایج مهم نظریه های مصرف.. 23

2-2-2 نقش فرهنگ جامعه بر روی الگوی مصرف خانوار. 23

2-2-2-1 عوامل فرهنگی موثر بر نوع و میزان مصرف.. 26

2-2-2-1-1جهانی شدن. 26

2-2-2-1-2 مصرف تفاخری.. 26

2-2-2-1-3 مصرف چشم و هم چشمی.. 27

2-2-2-1-4 مد اجتماعی.. 27

2-2-2-1-5 تبلیغات بازرگانی.. 27

2-2-2-2 رویکرد دین اسلام در رابطه با مصرف.. 28

2-2-3 نقش دمای هوا بر مصرف انرژی.. 29

2-3 مبانی تئوری تحقیق. 30

2-3-1 پیشینه تحقیقات داخل کشور: 30

فصل سوم : روش تحقیق.. 37

3-1 مقدمه. 38

3-2 نوع تحقیق. 38

3-3 مدل تحقیق. 38

3- 4 فرضیه های تحقیق. 93

3- 5 متغیرهای تحقیق. 40

3-5-1 متغیرهای مستقل. 40

3-5-2- متغیرهای وابسته. 40

3- 6 تاریخچه تحلیل پوششی داده ها 40

3 – 7 تعریف تحلیل پوششی داده ها 42

3- 8 ویژگی ها و قابلیت های کاربردی مدلهای تحلیل پوششی داده ها 44

3 – 9 محدودیت ها و مسائل خاص در مورد رویکرد DEA.. 45

3 – 10 انواع مدلهای تحلیل پوششی داده ها 48

3-10- 1 مدل CCR.. 48

3-10- 2 مدل BCC.. 49

3-11 دیدگاههای ورودی- محور و خروجی – محور در حل مدلهای DEA.. 50

3- 12 بازگشت نسبت به مقیاس… 51

3-13 تاریخچه رگرسیون. 52

3- 14 رگرسیون خطی.. 53

3-15رگرسیون چند متغیره ………………………………………………………………………………………………….55

3-16ارزیابی اوزان شاخص ها به روش آنتروپی……………………………………………………………………………..55

3 – 17 روش گرد آوری اطلاعات…………………………………………………………………………………………….56

3- 18 جامعه آماری تحقیق…………………………………………………………………………………………………..57

3 – 19 روش نمونه گیری…………………………………………………………………………………………………….57

3-20 روش تجزیه و تحلیل داده ها ………………………………………………………………………………………….57

فصل چهارم نتایج.. 60

4- 1 مقدمه: 61

4-2 پاسخ به سوالات تحقیق………………………………………………………………………………………………….61

4-2-1 پاسخ به سوال پژوهشی اول…………………………………………………………………………………………..61

4-2-2 پاسخ به سوال پژوهشی دوم…………………………………………………………………………………………..62

4-2-3 پاسخ به سوال پژوهشی سوم………………………………………………………………………………………….62

4-2-4 پاسخ به سوال پژوهشی چهارم………………………………………………………………………………………..62

4- 2 آمار توصیفی داده ها 62

4-2-1 آمار توصیفی مربوط به درآمد سالیانه خانوارها: 62

4-2-2 آمار توصیفی مربوط به شاخص فرهنگی نواحی تابعه: 63

4-2-3 آمار توصیفی مربوط به شاخص نیروهای عملیاتی و ماشین آلات جهت وصول مطالبات در نواحی تابعه: 65

4-2-4 آمار توصیفی مربوط به شاخص میانگین دمای هوای سالیانه  نواحی تابعه شرکت گاز استان اردبیل: 66

4-2- 5 آمار توصیفی مربوط به خروجی اول که بیانگر نسبت مبلغ فیش های واریز شده به مبلغ فیش های صادره نواحی تابعه شرکت گاز استان اردبیل: 67

4-2-6 آمار توصیفی مربوط به خروجی دوم که بیانگر نسبت تعداد فیش های واریز شده به تعداد فیش های صادره نواحی تابعه شرکت گاز استان اردبیل: 68

4 – 3 مدل برنامه ریزی شده برای تحلیل پوششی داده ها در نرم افزارGAMS…………………………………………….69

4- 4  آمار توصیفی حاصل از نتایج حل مدل توسط روش تحلیل پوششی داده ها: 70

4-5 وزن های بهین ورودی ها و خروجی ها برای هر یک از نواحی تابعه:………………………………………………….72

4- 6 تصویر هر DMU  بر روی مرز کارا : 73

4-7 نتایج حاصل از حل مدل توسط رگرسیون : 77

فصل پنجم  بحث و نتیجه گیری.. 80

5-1 مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………..81

5-2 بحث و تفسیر نتایج.. 81

5-3 پیشنهادات.. 83

5-4 محدودیت های تحقیق. 84

5-5 پیشنهادات برای تحقیقات آتی……………………………………………………………………………………………85

فهرست منابع. 87

چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………..91

 

فهرست جداول

جدول 4-1 در آمد سالیانه خانوار. 63

جدول 4-2  شاخص فرهنگی ناحیه. 64

جدول 4-3 شاخص نیروهای عملیاتی و ماشین آلات.. 65

جدول 4-4 شاخص میانگین دمای هوای سالیانه. 66

جدول 4-5 نسبت مبالغ واریزی  به مبالغ صادره 67

جدول 4-6 نسبت تعداد فیش واریزی به تعداد فیش صارده 68

جدول 4-7 نمرات کارایی وصول مطالبات.. 71

جدول4-8  اوزان ورودی ها و خروجی های مدل تحلیل پوشش داده ها 73

جدول4-9  تصویر هر DMU  بر روی مرز کارا 74

جدول 4-10متغیر های وابسته و مستقل. 77

جدول4-11 نتایج رگرسیون. 78

جدول4-12 نمرات کارایی وصول مطالبات.. 79

 

 

فهرست نمودار

نمودار 3-1 چارچوب مفهومی مدل پژوهش……………………………………………………………………………….39

نمودار3-2 الگوی بهبود کارایی.. 50

نمودار 3-3 مرز تولید مدل CCR.. 52

نمودار 3-4 مرز تولید مدل BCC.. 52

نمودار 4-1 نمرات کارایی وصول مطالبات.. 72

 

چکیده:

امروزه اهمیت و آگاهی از میزان کارایی و سنجش آن جهت بهبود عملکرد و نهایتاً حفظ و ادامه حیات سازمان با توجه به شرایط متغیر محیطی ، پیچیدگی تکنولوژی، کمبود منابع،رقابت شدید، تنوع خدمات و سرعت بالای تبادل اطلاعات و ارتباطات ضرورتی اجتناب ناپذیر است. لذا شرکتهای وابسته به دولت به منظور رقابت در عرصه های داخلی و بین المللی نیازمند تلاش مستمر در راستای بوجود اوردن شرایط مناسب اقتصادی برای کلیه سرمایه گذارانشان هستند. در این میان شرکت ملی گاز با توجه به ماهیت خدماتی شرکت نیازمند تامین منابع مالی به منظور افزایش حوزه های گازرسانی در مناطق فاقد گاز خانگی می باشد. این امر محقق نمی شود مگر با وصول مطالبات گاز بهاء مشترکین در مناطق تحت پوشش، بنابراین ارزیابی کارایی وصول مطالبات در صنعت گاز دارای اهمیت به خصوصی می باشد بویژه بعد از هدفمند کردن یارانه در سالهای اخیر در کشور و افزایش بهای منابع انرژی . تحلیل پوششی داده ها یکی از شاخه های علم تحقیق در عملیات می باشد که در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی را در محاسبه کارایی واحدهای تصمیم گیری دارد. هدف عمده این پایان نامه ، محاسبه نمره کارایی وصول مطالبات گاز بهای مصرفی توسط مشترکین در شرکت گاز استان اردبیل می باشد. و بدین منظور در این پایان نامه از دو روش تحلیل پوششی داده ها و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. چهار ورودی و دو خروجی به ترتیب تحت عناوین I1 تا I4 و O1 تا O2 جهت محاسبه کارایی شناسایی و محاسبه شده اند که ورودی اول تا چهارم به ترتیب بیانگر درآمد خانوار، شاخص فرهنگی ناحیه، شاخص نیروی انسانی و ماشین آلات و میانگین دمای سالیانه بوده و خروجی اول و دوم بیانگر نسبت مبالغ واریزی به مبالغ صادره در فیش ها و نسبت تعداد فیش های واریزی به صادره می باشد. برای حل مدل عنوان شده با  روش تحلیل پوششی داده ها از نرم افزار GAMS استفاده کرده و نمرات کارایی و وزن های ورودی ها و خروجی ها مدل محاسبه شده و در ادامه به منظور محاسبه کارایی توسط روش رگرسیون چند متغیره از نرم افزار SPSS بهره گرفته و پس از یافتن معادله خط رگرسیونی نمره کارایی نواحی تابعه مشخص می شود. پس از محاسبه نمره کارایی توسط روش تحلیل پوششی داده ها هفت ناحیه دارای نمره کارایی یک شده و در روش رگرسیون چند متغیره یک ناحیه نمره کارایی یک را کسب می نماید.

کلمات کلیدی : ارزیابی کارایی، تحلیل پوششی داده ها، وصول مطالبات،رگرسیون چند متغیره

 برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه آزاد اسلامی

واحد تهران جنوب

 

دانشکده صنایع

پایان­نامه / سمینار برای دریافت درجه کارشناسی ارشد “M.Sc.”

(مهندسی صنایع مدیریت سیستم و بهره­وری)

 

عنوان :

ایجاد ساختاری برای ارزیابی عملکرد HSE پیمانکاران در پروژه‌های عمرانی

(با مطالعه موردی پیمانکاران سازمان مهندسی و عمران شهر تهران)

فهرست مطالب

عنوان مطالب شماره صفحه

                                                                                                      

چکیده 1
مقدمه 2
فصل اول : کلیات 4
°      1-1) مقدمه 5
°      1-2) بیان مسأله 5
°      1-3) اهمیت و ضرورت تحقیق 6
°      1-4) متدولوژی انجام کار 7
°      1-5) سوالات تحقیق 9
°      1-6) نمونه و جامعه آماری تحقیق 9
°      1-7) سوابق تحقیق 10
°      1-8) تعریف مفاهیم و واژگان اختصاصی تحقیق 12
°      1-9) جمع‌بندی فصل 13
فصل دوم : ادبیات تحقیق 14
°      2-1) مقدمه 15
°      2-2) ارزیابی عملکرد 15
°                2-2-1) مفهوم ارزیابی عملکرد و تعاریف آن 16
°                2-2-2) تاریخچه ارزیابی 16
°                2-2-3) کاربرد روش‌های نوین ارزیابی عملکرد HSE در صنایع مختلف 17
°      2-3) سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست 19
°                2-3-1) کلیات 19
°                2-3-2) تعاریف 20
°                2-3-3) الزامات سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت محیط‌زیست 22
عنوان مطالب شماره صفحه
°                2-3-4) تکنیک‌ها، ابزارها و روش‌های مورد استفاده در مدیریت HSE 42
°                2-3-5) ملاحظات خاص ایمنی و بهداشتی و روش‏های کنترل آن در پروژه‌های عمرانی 55
°                2-3-6) ملاحظات خاص زیست محیطی و روش‏های کنترل آن در پروژه‌های عمرانی 72
°      2-4) ویژگی خبرگان HSE 86
°      2-5) جمع‌بندی فصل 86
فصل سوم : روش تحقیق 88
3-1) مقدمه 89
3-2) روش تحقیق 89
3-3) نمونه و جامعه آماری 90
3-4) روش جمع‌آوری داده‌ها 91
3-5) ارائه مدل 93
°                3-5-1) تعیین شاخص‌ها و وزن‌دهی آنها 93
°                3-5-2) بررسی اعتبار معیارها و اوزان مربوط به آنها 99
°                3-5-3) انتخاب پیمانکار برتر در حوزه HSE از طریق فرآیند تحلیل سلسله مراتبی 101
3-6) جمع‌بندی فصل 103
فصل چهارم : مباحث آماری تحقیق 104
4-1) مقدمه 105
4-2) مطالعه موردی؛ ارزیابی عملکرد پیمانکاران سازمان مهندسی و عمران شهر تهران 105
°                4-2-1) آشنایی با سازمان مهندسی و عمران شهر تهران 105
°                4-2-1) ارزیابی پیمانکاران 106
4-3) جمع‌بندی فصل 111
فصل پنجم : نتیجه‌گیری و ارائه پیشنهادات 113
°      5-1) مقدمه 114
°      5-2) تحلیل نتایج 115
عنوان مطالب شماره صفحه
°      5-3) ارائه پیشنهادات 116
°                5-3-1) راهکارهای اجرایی 116
°                5-3-2) پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی 117
°      5-4) جمع‌بندی فصل 119
پیوست ها 120
°      پیوست 1- چارچوب مصاحبه جهت تعیین شاخص 121
°      پیوست 2- چارچوب مصاحبه اعتبارسنجی 122
°      پیوست 3- چک لیست ارزیابی عملکرد 123

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

عنوان مطالب شماره صفحه

                                                                                                      

مراجع 136
فهرست منابع فارسی 137
فهرست منابع لاتین 139
سایت های اطلاع رسانی 140
چکیده انگلیسی 141
   

 

فهرست جدول ها

عنوان شماره صفحه

                                                                                                      

 

2-1. عوامل شکست و یا عوامل بروز حادثه 48
2-2. تعیین زاویه مناسب برای انواع حالات خاک 58
2-3. اقدامات ایمنی در ورود به فضاهای بسته 72
3-1 – اسامی خبرگان شرکت کننده در مصاحبه 91
3-2- گروه‌بندی شاخص‌ها، پس از طبقه‌بندی آنها 93
3-3- حوزه‌های شناسایی شده مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با سیستم‌ مدیریت  HSE 97
3-4- حوزه‌های شناسایی شده مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با ایمنی 97
3-5- حوزه‌های شناسایی شده مربوط به گروه شاخص‌های بهداشتی 98
3-6- حوزه‌های شناسایی شده مربوط به گروه شاخص‌های زیست محیطی 98
3-7- حوزه‌های شناسایی شده مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با منظر شهری 99
3-8 – نتایج حاصل از اعتبارسنجی معیارهای اصلی 99
3-9 – نتایج حاصل از اعتبارسنجی زیر معیارهای سیستم مدیریت HSE 100
3-10 – نتایج حاصل از اعتبارسنجی زیر معیارهای ملاحظات ایمنی 100
3-11 – نتایج حاصل از اعتبارسنجی زیر معیارهای ملاحظات بهداشتی 101
3-12 – نتایج حاصل از اعتبارسنجی زیر معیارهای ملاحظات زیست محیطی 101
3-13 – نتایج حاصل از اعتبارسنجی زیر معیارهای ملاحظات منظر شهری 101
4-1- نتایج ارزیابی پیمانکاران مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با سیستم‌ مدیریت  HSE با درنظر گرفتن اوزان 107
4-2- نتایج ارزیابی پیمانکاران مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با ایمنی درنظر گرفتن اوزان 108
4-3- نتایج ارزیابی پیمانکاران مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با موضوعات بهداشتی درنظر گرفتن اوزان 108

 

 

 

 

  فهرست جدول ها

عنوان شماره صفحه

                                                                                                      

 

4-4- نتایج ارزیابی پیمانکاران مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با موضوعات زیست محیطی درنظر گرفتن اوزان 109
4-5- نتایج ارزیابی پیمانکاران مربوط به گروه شاخص‌های مرتبط با موضوعات منظر شهری  درنظر گرفتن اوزان 109
4-6- نتایج محاسبه شده برای هر یک از گروه‌های اصلی که مورد ارزیابی 110
4-7- امتیاز موزون محاسبه شده برای هر یک از معیارهای اصلی 110
4-8- رتبه‌بندی پروژه‌ها بر اساس ارزیابی انجام شده 111
4-9 آمارهای موجود برای هر یک از سه پروژه 111
 
   

 

 

   فهرست شکل‌ها

عنوان شماره صفحه

                                                                                                      

 

2-1- مدل اجرایی HSE-MS 20
2-2- گام‌های ضروری مدیریت خطرات 29
2-3. نحوه شیب‌دارسازی 58
2-4 . جعبه‌های ترانشه 59
2-5 . پله‌بندی 60
2-6- تهویه تونل و محیط‌های سربسته 70
2-7.  نحوه مهار تأسیسات برقی 71
2-8. نمونه‌ای از آلودگی زیست‌محیطی در پروژه‌های شهری 74
3-1 – مدل تحلیل سلسله مراتبی انتخاب پیمانکار برتر در حوزه  HSE 102

 

چکیده:

دستیابی به معیارها و مولفه‌های ارزیابی عملکرد پیمانکاران در حوزه HSE یکی از مهمترین دغدغه‌های سازمان‌های پیشرو است که منجر به کاهش هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم سازمان می‌گردد. در این تحقیق سعی شده تا با شناخت شاخصه‌هایی برای ارزیابی عملکرد پیمانکاران فعال در حوزه‌های عمرانی- شهری از دیدگاه بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، مدلی ارائه گردد تا به کمک آن بتوان پیمانکاران را با یک سنگ محک ارزیابی و رتبه‌بندی نمود.

این تحقیق به دنبال آن است تا به سازمان‌های پیشرو که موضوعاتی همچون بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) را جزء اولویت‌های کاری خود در پروژه‌ها برمی‌شمارند، این پیام را برساند تا با شناخت شاخصه‌های مناسب در حوزه HSE و ارزیابی مناسب پیمانکاران خود نه تنها می‌توانند در کاهش هزینه‌های مشهود و غیر مشهود ناشی از عدم رعایت اصول HSE در فعالیت‌های برون‌سپاری شده به غیر، اقدامی اثربخش و کارا انجام دهند بلکه معیاری مناسب برای انتخاب‌های آتی پیمانکاران به دست خواهد آورد.

این تحقیق از لحاظ نوع هدف، کاربردی و از لحاظ نوع روش توصیفی- کیفی است. ابزارهای این تحقیق در بخش جمع‏آوری اطلاعات جهت تعیین ویژگی‏های مدل ارزیابی، نظرسنجی (از طریق انجام مصاحبه‏های آزاد با خبرگان) و مطالعات میدانی است. برای تحلیل اطلاعات از روش امتیازدهی (توسط خبرگان) و جهت تست مدل از مطالعه موردی استفاده شده است. در ابتدای تحقیق، به وسیله پرسشنامه‌های بازی که در اختیار خبرگان در حوزه‌ HSE قرار می‌گیرد و همچنین با انجام مطالعات کتابخانه‌ای، ویژگی‌های یک مدل مناسب برای ازریابی عملکرد HSE پیمانکاران در پروژه‌های عمرانی شهری شناسایی می‌گردد. پس از اعتبارسنجی نتایج اولیه به دست آمده، با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، به این شاخص‌های به دست آمده با توجه به درجه اهمیت‌شان وزن اختصاص می‌یابد. شاخص‌های شناسایی شده و اوزان اختصاص یافته با استفاده از پرسشنامه‌هایی که در اختیار خبرگان قرار خواهد گرفت، اعتبارشان سنجیده می‌گردد. در پایان نیز ساختار طراحی شده را برای گروهی از پیمانکاران سازمان مهندسی و عمران شهر تهران اجرایی می‌نماییم تا روایی مدل طراحی شده مورد ارزیابی قرار گیرد.

 برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

دانشکده صنایع غذایی

 

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی‌ارشد در رشته

علوم و صنایع غذایی

 

 

بررسی میزان بقاء لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 ریزپوشانی شده توسط صمغ فارسی (زدو) در ماست و در شرایط شبیه‌سازی شده گوارشی

 

چکیده

تحقیقات نشان داده است که اکثر مواد‌غذایی پروبیوتیکی حتی زمانی که در دماهای پایین نگهداری می‌شوند تعداد پروبیوتیک‌های آن‌ها کم می‌شود و این امر باعث می­شود تعداد آنها در زمان مصرف کمتر از حد لازم باشند (CFU/g107). روش­های مختلفی برای افزایش مقاومت باکتری­های حساس پروبیوتیک پیشنهاد شده که از آن جمله می‌توان به ریز‌پوشانی اشاره کرد. در تحقیق حاضر، سلول­های سویه­ی بومی لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 که یک پروبیوتیک شناخته شده است، توسط صمغ فارسی و به روش امولسیون دوگانه پوشش داده شد و در بستر ماست اضافه شد. خصوصیات ظاهری این ریزپوشینه­ها توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرارداده شد. میزان بقاء این باکتری به دو صورت آزاد و پوشش داده شده با صمغ فارسی در بستر ماست و به صورت جداگانه در مدت 21 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی­گراد بررسی شد. طی این مدت تغییرات pH واسیدیته نمونه­ها، خواص حسی، ویسکوزیته و سفتی نمونه­­های  ماست حاوی سلول‌های پوشش داده شده و آزاد نیز مورد بررسی قرار گرفت. در انتهای دوره­ی نگهداری مشخص شد که اثر ریزپوشانی بر زنده مانی باکتری­ها معنی­دار بوده است (05/0p<). در نمونه­ی حاوی میکروب ریزپوشانی شده با صمغ فارسی طی 21 روز انبارمانی در یخچال تنها 8/0 سیکل لگاریتمی از تعداد میکروب وارد شده کاهش پیدا کرده بود و تعداد هنوز بیشتر از CFU/g107 بود. در شرایط شبیه­سازی شده گوارش نیز اختلاف معناداری بین سلول ریزپوشینه و آزاد وجود داشت. pH و اسیدیته تمامی نمونه­ها تغییر معنی‌داری در روزهای اولیه داشت. میزان  ویسکوزیته در طول زمان نگهداری کاهش پیدا کرد و در همین مدت زمان، سفتی بافت افزایش پیدا کرد. خواص حسی نمونه ماست حاوی پروبیوتیک ریزپوشانی­شده دارای اختلاف معنی‌داری با نمونه شاهد بود. به طور کلی نتایج این پژوهش، روش امولسیون دوگانه و صمغ فارسی را پوشش دهنده­ مناسبی برای باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در بستر ماست معرفی کرد و مشخص شد که این روش می­تواند از جمله راهکارهایی برای افزایش بقاء این باکتری در نظر گرفته شود.

 

کلمات کلیدی: لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7، پروبیوتیک،‌ ریزپوشانی، امولسیون دوگانه، صمغ فارسی، ماست، محیط شبیه­سازی شده گوارشی


فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                صفحه

فصل اول: مقدمه و کلیات

1-1- مقدمه و اهمیت موضوع. 2

1-2- تعریف مسئله. 4

1-3- اهداف… 5

1-4- فرضیات… 5

 

فصل دوم: بررسی منابع

2-1- غذاهای فراسودمند. 8

2-2- فراورده های غذایی فراسودمند حاوی میکروب‌های پروبیوتیک… 8

2-3- ماست پروبیوتیک… 9

2-4- پروبیوتیک‌ها 10

2-4-1- معیار انتخاب میکروارگانیسم به عنوان پروبیوتیک… 11

2-4-2- اثرات سودمند پروبیوتیک‌ها 12

2-5- گونه‌های شناخته شده پروبیوتیک‌ها 14

2-5-1- گونه لاکتوباسیلوس پلانتاروم. 15

2-5-2- لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7. 15

2-6- فرایند ریزپوشانی.. 16

2-6-1- ریزپوشانی پروبیوتیک‌ها 19

2-6-2- ساختمان ریزپوشینه. 20

2-6-3- انواع روش‌های ریزپوشانی.. 21

2-6-4- استفاده از روش امولسیون به منظور ریزپوشانی پروبیوتیک‌ها 23

2-6-5- کاربرد امولسیون‌های چند گانه در توسعه مواد غذایی سالم. 25

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                صفحه

 

2-6-6- کاربرد امولسیون دوگانه در ریزپوشانی میکروارگانیسم‌ها 26

2-6-7- سورفاکتانت‌ها 27

2-7- مواد مصرفی برای ریزپوشینه‌دار کردن. 29

2-7-1- صمغ‌های ژلان و زانتان. 29

2-7-2- ژلاتین.. 30

2-7-3- نشاسته. 30

2-7-4- کاراگینان. 30

2-7-5- سلولز استات فتالات… 31

2-7-6- کیتوزان. 31

2-7-8- آلژینات… 31

2-7-9- صمغ فارسی.. 32

2-8- مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه ارزیابی بقاء باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشینه شده  طی نگهداری در ماست   34

2-9- مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه ارزیابی میزان بقاء باکتری‌های پروبیوتیک ریزپوشانی شده نسبت به شرایط شبیه‌سازی شده گوارشی.. 35

2-10- هدف از انجام پژوهش…. 37

 

فصل سوم: مواد و روش‌ها

3-1- معرفی تجهیزات، موادو میکروارگانیسم‌های مورد استفاده 40

3-1-1- تجهیزات مورد استفاده 40

3-1-2- مواد شیمیایی.. 41

3-1-3- میکروارگانیسم مورد استفاده 43

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                صفحه

 

3-2- عملیات میکربی.. 44

3-2-1- فعال سازی و نگهداری باکتری پروبیوتیک… 44

3-2-2- آزمون‌های بیوشیمیایی به منظور شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7. 45

3-3- آنالیز شیمیایی شیرخشک بدون چربی  و صمغ فارسی.. 46

3-3-1- اندازه‌گیری خاکستر. 46

3-3-2- اندازه‌گیری رطوبت و ماده خشک… 46

3-3-3- اندازه‌گیری چربی.. 47

3-3-3-1- روش سوسکله. 47

3-3-3-2- روش ژربر. 47

3-3-4- اندازه‌گیری پروتئین و ازت کل.. 47

3-3-5- اندازه‌گیری اسیدیته برحسب اسید لاکتیک… 48

3-5- رسم منحنی رشد. 48

3-6- تهیه سوسپانسیون فعال سلولی جهت ریزپوشانی.. 49

3-7- فرایندهای ریزپوشانی.. 49

3-8- آنالیز رهایش سلول‌ها از ریزپوشینه‌ها 50

3-9- محاسبه‌ی بازده فرایند ریزپوشانی.. 50

3-10- بررسی مورفولوژی ریزپوشینه‌ها توسط میکروسکوپ  نوری.. 51

3-11- تهیه‌ی ماست پروبیوتیک و ارزیابی خصوصیات میکروبیولوژیکی، فیزیکی و حسی نمونه‌های ماست   51

3-11-1- تهیه ماست پروبیوتیک… 51

3-11-2- آزمون‌های انجام شده بر روی ماست… 53

3-11-3- ارزیابی میزان بقا پروبیوتیک‌ها درطول دوره نگهداری ماست… 54

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                صفحه

 

3-12- بررسی میزان بقاء سلول‌های آزاد و ریزپوشینه شده در محیط شبیه‌سازی شده گوارشی.. 54

3-13- آماده‌سازی عصاره‌های شبیه‌سازی شده گوارشی.. 55

3-14- ارزیابی پایداری سلول‌های آزاد و ریزپوشینه شده در شرایط شبیه‌سازی شده گوارشی.. 55

3-15- ارزیابی حسی.. 55

3-16- آنالیز آماری داده‌ها 56

 

فصل چهارم: نتایج و بحث

4-1- آزمون‌های بیوشیمیایی.. 58

4-2- آزمون‌ها و بررسی‌های شیمیایی.. 62

4-2-1- شیرخشک… 62

4-2-2- صمغ فارسی.. 63

4-3- منحنی رشد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتارومA7. 64

4-4- فرایندهای ریزپوشانی و پوشش‌دهی.. 65

4-4-1- شکل ریزپوشینه‌های تولید شده 65

4-5- میزان بقاء سلول‌های ریزپوشینه شده لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در طی دوران نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد  66

4-6- میزان بقا سلول‌های آزاد و ریزپوشینه شده لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در ماست در طول نگهداری   67

4-7- نتایج ارزیابی مقاومت سلول‌های آزاد و ریزپوشینه شده لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در ماست، قبل و بعد از افزودن به ماست در شرایط شبیه‌سازی شده گوارشی.. 70

4-8- ارزیابی آزمون های شیمیایی ماست طی زمان نگهداری.. 74

4-8-1- تغییرات pH.. 74

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                صفحه

 

4-8-2- تغییرات اسیدیته بر حسب اسیدلاکتیک در نمونه‌های ماست… 75

4-9- ارزیابی آزمون‌های فیزیکی و کیفی  ماست طی زمان نگهداری.. 77

4-9-1- تغییرات گرانروی.. 77

4-9-2- تغییرات سفتی و نفوذ ناپذیری بافت ماست… 78

4-10- ارزیابی خصوصیات حسی ماست… 79

 

فصل پنجم: نتیجه‌گیری

5-1- جمع بندی نتایج کلی.. 82

5-2- پیشنهادات… 83

 

منابع. 86

 

 

 

فهرست جدول‌ها

عنوان                                                                                                                 صفحه

 

جدول 2-1- تعاریف مختلف ارائه شده پروبیوتیک در گذر زمان. 13

جدول 2-2- باکتری‌های لاکتیک اسید پروبیوتیک… 15

جدول 2-3- انواع روش‌های ریزپوشانی.. 22

جدول 3-1- اجزای سازندهی محیط کشت MRS  مایع. 42

جدول 3-2- جدول نظرسنجی خصوصیات حسی نمونه‌های ماست… 56

جدول 4-1- نتایج آزمون‌های بیوشیمیایی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم  A7. 59

جدول 4-2- نتایج آزمون‌های بیوشیمیایی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم. 60

جدول 4-3- مشخصات ظاهری پرگنه و سلول‌ باکتری باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7. 61

جدول 4-4- نتایج آزمون‌های بیوشیمیایی مشخصات ظاهری پرگنه سویه‌های آغازگرها 61

جدول 4-5- نتایج آزمون‌های شیمیایی شیرخشک… 62

جدول 4-6- نتایج آزمون‌های شیمیایی صمغ فارسی.. 63

جدول 4-7- نتایج آزمون های شیمیایی نمونه‌های ماست… 63

جدول 4-8- ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7  برروی بقای سلول‌ها در زمان نگهداری در دمای 4 درجه در مدت 21 روز  66

جدول 4-9- بقا سلول‌های آزاد و ریزپوشینه شده لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در ماست طی دوران نگهداری در مدت 21 روز  67

جدول 4-10- بقا تیمارهای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 قبل و بعد از قرارگرفتن در شرایط اسیدی (hr24) 71

جدول 4-11- بقا تیمارهای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 قبل و بعد از قرارگرفتن در شرایط صفراوی (hr24) 71

جدول 4-12- تغییرات pH نمونه‌های ماست در مدت زمان انبارمانی.. 74

 

 

فهرست جدول‌ها

عنوان                                                                                                                 صفحه

 

جدول 4-13- تغییرات اسیدیته بر حسب اسیدلاکتیک نمونه‌های ماست در مدت زمان انبارمانی.. 76

جدول 4-14- ویسکوزیته ظاهری (سانتیپوز) نمونه‌های ماست در مدت زمان انبارمانی.. 77

جدول 4-15- سفتی (گرم) لخته ماست در مدت زمان انبارمانی.. 78

جدول 4-16- مقایسه میانگین خواص ارگانولپتیک نمونه‌های ماست… 79

 

فهرست شکل‌ها

عنوان                                                                                                                 صفحه

 

شکل 2-1- جزیئات ساختاری ریزپوشینه­ها 21

شکل 2-2- تصویر شماتیک از ساختار امولسیون دوگانه. 23

شکل 2-3- ساختمان آلژینات… 32

شکل 3-1- فرایند تولید ماست… 52

شکل 4-1- منحنی رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 در محیط کشت MRS. 64

شکل 4-2- تصویر حاصل از میکروسکوپ نوری (400×) ریزپوشینه­های تولیدی توسط امولسیون دوگانه  65

 

 

1-1- مقدمه و اهمیت موضوع

نقش ترکیبات فعال رژیم غذایی در تغذیه انسان، یکی از مهم­ترین مسائل مورد توجه و تحقیق در زمینه علم تغذیه است. یافته­های پژوهشی در مورد این موضوع، پیامدهای گسترده­ای برای مصرف‌کنندگان، مسئولان بهداشتی، متخصصان تغذیه و هم­چنین تولیدکنندگان، فرآیندکنندگان و توزیع­کنندگان موادغذایی داشته است. شواهد علمی جدید در مورد فواید و خطرات مرتبط با جنبه­های منحصر به فرد ترکیبات رژیم­غذایی، به طور مداوم در حال ظهور و  پیشرفت می­باشند. اثرات بالقوه مواد مغذی و اجزای دیگر در رژیم­غذایی، منجر به تحقق ایده تولید مواد غذایی با ویژگی­های خاصی شده است که فراتر از برآوردن نیازهای اساسی تغذیه­ای، بر عملکرد بدن نیز مؤثر باشند. این عامل توجیه­کننده­ی علاقه­ی زیاد مردم به غذاهای فراسودمند[1] است (بورگاین و همکاران، 2006).

موادغذایی که به طور رضایت­بخشی باعث بهبود وضعیت سلامت و یا کاهش خطر ابتلا به بیماری­ها، می­شوند را غذاهای فراسودمند می نامند. این محصولات در حال حاضر، بازار رو به رشدی داشته و یکی از زمینه­های اصلی فعالیت در تولید محصولات جدید است. از آن­جایی که مصرف‌کنندگان بیش از پیش به دنبال غذاهای سالم با ارزش­ بالاتری هستند، محصولات موفق­تر آنهایی هستند که می­توانند ادعا کنند دارای  فواید سلامتی­بخش بیشتری هستند. از آنجا که اثرات مفید مواد غذایی تابعی از ترکیبات فعال در رژیم غذایی (اجزای فراسودمندا) می­باشد، طراحی و توسعه این غذاها نیاز به روش­هایی برای تعریف و بهینه­سازی حضور آنها دارد،  چه با افزایش سهم ترکیبات اولیه با اثرات مفید و چه با محدود کردن ترکیباتی که دارای پیامدهای منفی برای سلامتی هستند.

از گذشته غذا نه تنها به عنوان عامل تامین­کننده انرِژی بدن انسان بوده است بلکه به عنوان عاملی برای افزایش سلامت مصرف­کننده نیز، مورد استفاده قرار می­گرفته است. بنابراین، امروزه تحقیقات علم تغذیه، در مواردی از جمله دریافت بهینه مواد مغذی، شناسایی اجزای با کیفیت در ترکیبات موادغذایی و توسعه غذاهایی جدید با عملکرد جدید که همان نقش ترکیبات غذایی در پیشگیری از بیماری­ها با تعدیل سیستم­های فیزیولوژیکی است، توسعه یافته است.

اولین تعریف غذاهای فراسودمند را به بقراط نسبت می­دهند با شعار غذا را داروی خود کنید (ریاض. م، 1999). بعد از آن اولین بار در سال 1980،  ژاپن  غذاهایی را که با هدف ارتقاء سلامت مصرف­کننده تولید و فراوری می‌شد، فراسودمند نامید (شاه و همکاران، 2000). امروزه غذاهای فراسودمند به صورت زیر تعریف می­شوند، محصولات غذایی که علاوه بر ارزش تغذیه­ای معمول، مزایای خاص دیگری هم برای سلامتی دارند و یا غذاهایی که حاوی سطوحی از ترکیبات زیست فعال می­باشند که به ارزش غذایی معمول محصول اضافه می­کنند (نازار و همکاران، 2009).

این روزها مردم علاقه به مصرف غذاهای سالم­تر، بدون تغییر اساسی در رژیم غذایی خود دارند. این بی­علاقگی مصرف­کنندگان نسبت به تغییر عادات غذایی پیشنهاد می­دهد که بازار بالقوه­ای برای غذاهایی وجود دارد که ارزش تغذیه­ای آنها عوض شده است، ولی خواص حسی آنها تغییر نکرده است (ریاض و همکاران، ‌1999). علاوه بر این علاقه مردم به مصرف غذاها و یا مکمل­های غذایی که به بهبود میکروفلور روده کمک می­کند، بیشتر شده است (ساندوال و همکاران، 2010). در این میان غذاهای پروبیوتیک مهم­ترین غذاهای ارتقاء دهنده سلامت مصرف­کننده می­باشند و در سال­های اخیر آگاهی مردم نسبت به اینکه مصرف پروبیوتیک­ها اثرات مفیدی بر سلامتی دارد، افزایش یافته است (چمپاجن و همکاران، 2007). استفاده از پروبیوتیک­ها در غذاهای فراسودمند و صنایع دارویی رشد زیادی داشته است، به طوری­که 65 درصد از بازار غذاهای فراسودمند را به خود اختصاص داده‌اند (آگوست، 2006). موادغذایی نسبت به داروها حامل بهتری برای پروبیوتیک­ها محسوب می­شوند زیرا مصرف­کنندگان تمایل بیشتری به مصرف غذاهای سودمند نسبت به داروها دارند و غذای پروبیوتیک ارزش غذایی بیشتری نسبت به داروی حاوی پروبیوتیک دارد.

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته صنایع

 

دانشگاه آزاد ورامین واحد پیشوا

گروه صنایع غذایی

عنوان

تاثیر دماهای متفاوت نگهداری برروی ترکیبات موثر در رایحه پنیر UF ایرانی

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                صفحه

 

فصل اول: 1

کلیات.. 1

1-1- مقدمه. 2

1-2- طرح موضوع. 2

1-3- بیان مسئله. 3

الف- عوامل موثر بر عطر و طعم پنیر: 4

1- گلیکولیز. 4

2- لیپولیز. 4

3- پروتئولیز. 5

4- دما 5

1-3-1- تعریف پنیر. 7

1-3-2- منشاء تاریخی پنیر. 7

1-3-3- طبقه بندی واریته‌های پنیر. 9

1-3-3-1- پنیر اولترافیلتراسیون (UF) 11

1-3-4- ارزش تغذیه‏ای پنیر. 12

1-3-5- مواد تشکیل دهنده پنیر. 15

1-3-6- سرانه مصرف پنیر. 16

1-4- فرایند تولید پنیر. 19

1-4-1- آماده سازی شیر. 19

1-4-2- آنزیم رنین و انعقاد شیر. 19

1-4-3- سینرسیس… 20

1-4-4- رسیدن پنیر. 20

1-4-4-1- پروتئولیز. 23

1-4-4-2- لیپولیز. 26

1-4-4-3-گلیکولیز. 28

1-5- تغییر در عطر و طعم پنیر. 30

1-6- تغییر در بافت پنیر. 30

1-7- تسریع رسیدن پنیر. 32

1-7-1- افزایش دمای رسیدن. 33

1-7-2- آنزیم‏های خارجی.. 34

1-7-3- اصلاح سلول‌های باکتریایی از طریق فیزیکی یا شیمیایی.. 35

1-7-4- اصلاح ژنتیکی باکتری‌های آغازگر. 35

1-7-5- کشت‌های کمکی.. 36

1-7-6- محلول‌های آبکی پنیر. 36

1-8- دورنمای تسریع رسیدن پنیر. 36

1-9- اهداف تحقیق. 37

1-10- پرسش اصلی تحقیق. 37

1-11- فرضیه‏های تحقیق. 38

فصل دوم: 39

سوابق و پیشینه تحقیق. 39

فصل سوم: 45

مواد و روش‏ها 45

3-1- محل انجام پروژه 46

3-2- مواد. 46

3-2-1-مواد اولیه پنیر. 46

3-2-1-1- شیر. 46

3-2-1-2- استارتر. 46

3-2-1-3- نمک… 47

3-3- فرایند تولید پنیر به روشUF. 47

دریافت: 47

پاستوریزاسیون: 47

تغلیظ شیر: 47

پرکردن و بسته بندی: 47

نگه‌داری در اتاق تخمیر: 48

3-4- مواد مورد نیاز جهت انجام آزمایش… 48

3-5- دستگاه‌ها ی مورد نیاز: 48

3-5-1- میلکواسکن.. 48

3-5-2- دستگاه SPME.. 49

3-5-3- کروماتوگرافی گاز / طیف سنجی جرمی  (GC/MS) 49

3-5-3-1- اندازه گیری آروما با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی.. 51

٣-6- ارزیابی حسی.. 52

3-7- روش‏های تجزیه وتحلیل آماری.. 53

فصل چهارم. 54

نتیجه‌گیری و بحث.. 54

4- نتایج و ارزیابی آزمون‏های پنیر. 55

4-1- تاثیر دما و زمان نگهداری بر میزان استالدئید. 57

4-2- تاثیر دما و زمان نگهداری بر مقدار اتانول. 60

4-3- تاثیر دما و زمان نگهداری بر مقدار دی استیل. 62

4-4- تاثیر دما و زمان نگهداری بر میزان استوئین.. 64

4-5 ارزیابی حسی.. 67

4-6- نتیجه‌گیری کلی.. 69

پیشنهادات: 70

منابع: 71

ضمیمه: 76

Abstract: 83

 

 

 

فهرست جداول

عنوان                                                                                                                صفحه

 

جدول1-1 طبقه بندی انواع پنیر براساس میزان رطوبت.. 10

جدول1-2 طبقه بندی گروه های پنیر بر اساس روش انعقاد. 11

جدول1-3 میانگین ترکیبات مغذی در تعدادی از انواع پنیر. 14

جدول1-4 سرانه مصرف لبنیات برحسب کیلوگرم درسال. 16

جدول1 -5 مصرف سرانه پنیر در کشورهای مختلف جهان. 17

جدول 1-6 روش های مهم مورد استفاده برای تشدید رسیدن پنیر. 37

جدول 3-1 مشخصات شیر مصرفی.. 46

جدول 3-2 مواد مورد نیاز جهت انجام آزمایش… 49

جدول 3-3- مواد مورد نیاز جهت انجام آزمایش……………………………………………………………………………………………………………… 52

جدول 4-1 نتایج میانگین مربعات تغییرات دما و زمان نگهداری پنیر. 55

 

 

فهرست اشکال

عنوان                                                                                                                صفحه

 

شکل1-1 پروتئولیز و تشکیل ترکیبات ناشی از تجزیه کازئین.. 26

شکل1-2 لاکتوز و تجزیه آن. 29

شکل 1-3 فرآیند رسیدن پنیر و تولید ترکیبات مختلف… 29

شکل 3-1 دستگاه کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی.. 51

شکل 4-1 کروماتوگرام. 57

شکل 4-2 تغییرات مقدار استالدئید در بین تیمارهای مختلف… 57

شکل 4-3 تغییرات مقدار استالدئید در طی دوره رسیدگی 30 روز. 58

شکل 4-4 تاثیر متقابل تیمار – زمان بر استالدئید در طی دوره رسیدگی 30 روز. 59

شکل 4-5 کروماتوگرام. 60

شکل 4-6 تغییرات مقدار اتانول در طی دوره رسیدگی 30 روز. 60

شکل 4-7 تغییرات مقدار اتانول در بین تیمارهای مختلف… 61

شکل 4-8 تاثیر متقابل تیمار – زمان بر اتانول در طی دوره رسیدگی 30 روز. 61

شکل 4-9 کروماتوگرام. 62

شکل 4-10 تغییرات مقدار دی استیل در بین تیمارهای مختلف… 62

شکل 4-11تغییرات مقدار دی استیل در طی دوره رسیدگی 30 روز. 62

شکل 4-12 تاثیر متقابل تیمار – زمان بر دی استیل در طی دوره رسیدگی 30 روز. 64

شکل 4-13 کروماتوگرام. 65

شکل 4-14 تغییرات مقدار استوئین در بین تیمارهای مختلف… 65

شکل 4-15 تغییرات مقدار استوئین در طی دوره رسیدگی 30 روز. 66

شکل 4-16 تاثیر متقابل تیمار – زمان بر استوئین در طی دوره رسیدگی 30 روز. 66

شکل 4-17 نتایج ارزیابی حسی در بین تیمارهای مختلف… 67

شکل 4-18 نتایج ارزیابی حسی  در طی دوره رسیدگی 30 روز. 68

شکل 4-19 تاثیر متقابل تیمار – زمان بر نتایج ارزیابی حسی  در طی دوره رسیدگی 30 روز. 69

 

 

چکیده:

این مطالعه به منظور تعیین ترکیبات آرومای پنیرهای UF ایرانی که در دماهای متفاوت نگهداری شده بودند انجام شد. ترکیبات آرومایی که اندازه‌گیری شده بودند عبارت بودند از استالدئید، اتانول، دی استیل، و استوئین، این ترکیبات در طی روزهای 5، 23 و 30 ام از دوره‌ی رسیدن پنیر UF ایرانی بر اساس روش SPME-Mass Spectrophotometery اندازه‌گیری شدند. ارزیابی حسی همه تیمارها نیز بر اساس روش مقیاس رتبه‌ای انجام شد، مقدار ترکیبات آروما بر اساس میلی گرم به ازای کیلوگرم پنیر گزارش شد. تأثیر مقدار استالدئید همه تیمارها معنی‌دار (05/0P<) و مقدار استالدئید تمام تیمارها در طی دوره رسیدن 30 روز، کاهش یافت. در ابتدای دوره رسیدن مقدار استالدئید پنیر نرسیده بیشتر از پنیر رسیده بود و نمونه‌هایی که در دمای °c20 نگهداری شده بودند مقدار استالدئید بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشتند اما مقدار استالدئید نمونه‌هایی که در دمای °c20 نگهداری شده بودند در طی دوره رسیدن کاهش یافت. مقدار اتانول همه تیمارها در طی دوره رسیدن افزایش یافت و با توجه به مقدار اتانول تأثیر هم تیمار و هم زمان معنی‌دار (05/0P<) گزارش شد. هر چقدر زمان و دمای نگهداری افزایش یافت، غلظت اتانول هر نمونه نیز افزایش می‌یافت.

به موازات اتانول دی استیل نیز در طی دوره رسیدن افزایش یافت و تأثیر تیمار و زمان با توجه به مقدار دی استیل معنی‌دار (05/0P<) بود. مقدار استوئین همه تیمارها نیز در طی دوره رسیدن افزایش یافت و نمونه‌هایی که در دمای °c20 نگهداری شده بودند مقدار استوئین بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. تأثیر تیمار و زمان با توجه به مقدار استوئین همه نمونه‌ها معنی‌دار (05/0P<) گزارش شد. ارزیابی حسی نمونه‌ها نشان داد که تیمارهایی که در دمای °c10 نگهداری شده بودند در مقایسه با سایر تیمارها دارای ویژگی‌های کیفی بهتری بودند بنابر دلایل ذکر شده فوق نتیجه‌گیری شد که تیمار نگهداری شده در دمای °c10 بهترین می‌باشد.

کلمات کلیدی:  استالدئید، اتانول، آستوئین، پنیر سفید UF ایرانی

 برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مدیر سایت

دانشگاه شهید باهنر کرمان

دانشکده فنی و مهندسی

بخش مهندسی صنایع

پایان‌نامه تحصیلی برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

رشته مهندسی صنایع گرایش صنایع

         ارائه یک مدل برای استقرار رقابتی تسهیلات در بازار

با استفاده از خوشه­ بندی

استاد راهنما:

دکتر محمدعلی فرقانی

استاد مشاور:

دکتر مسعود رشیدی نژاد

چکیده

مکان‌یابی رقابتی تسهیلات به استقرار تسهیلات با در نظر گرفتن رقابت در بازار می­پردازد و هر یک از تسهیلات برای به دست آوردن سهم قابل کسب بازار با تسهیلات موجود به رقابت می­پردازند. سهم قابل کسب از بازار نسبت عکس با فاصله تسهیل از مشتری داشته و با میزان جذابیت تسهیل نسبت مستقیم دارد. جذابیت هر تسهیل به عوامل مختلفی ازجمله کیفیت و قیمت تسهیل بستگی دارد و هر یک از این عوامل دارای وزنی متفاوت برای مشتریان در مکان­های متفاوت می­باشد. در مدل ارائه‌شده در این تحقیق این مسئله را موردتوجه قرار داده و مشتریان به خوشه­های متفاوت تقسیم‌بندی شده­اند که در هر خوشه قیمت و کیفیت وزن­های مختلفی دارند. در این بررسی در سه مرحله مسئله مدل و حل‌شده است. در مرحله اول میزان جذابیت تسهیل تعیین‌شده و در مرحله دوم مکان مناسب برای جایابی مشخص می­شود. در مرحله سوم نیز میزان کیفیت و قیمت تسهیل جدید در مکان بهینه تعیین می­گردد. درنهایت برای نشان دادن امکان­پذیری روش­های پیشنهادی مثال عددی ایجادشده و میزان سود و قیمت و کیفیت تسهیل جدید به‌دست‌آمده است.

کلیدواژه: مکان‌یابی رقابتی تسهیلات، تعادل نش، جذابیت متغیر تسهیل، خوشه­بندی مشتریان.

فهرست مطالب                                                                                  شماره صفحه                                                                                                 

فصل اول       کلیات تحقیق.. 1

1-1-    مقدمه. 2

1-2-    تعریف مسئله. 3

1-3-    ضرورت بررسی مکان‌یابی رقابتی.. 4

1-4-    اهداف مسئله. 4

1-5-    جنبه نوآوری و جدید بودن پایان‌نامه. 5

1-6-    ساختار کلی پایان‌نامه. 5

1-7-    جمع‌بندی فصل.. 5

  فصل دوم       مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق.. 6

2-1-    مقدمه. 7

2-2-    طبقه‌بندی مسائل مکان‌یابی با نگرش سنتی.. 7

2-3-    طبقه‌بندی مسائل مکان‌یابی با نگرش نوین.. 8

2-4-    فواصل در مسائل برنامه‌ریزی تسهیلات… 9

2-5-    مسئله مکان‌یابی رقابتی.. 12

2-6-    طبقه‌بندی مسائل مکان‌یابی رقابتی.. 13

2-6-1-       طبقه‌بندی مسائل مکان‌یابی رقابتی بر اساس رفتار مشتری.. 14

2-6-1-1-         انتخاب قطعی.. 14

2-6-1-2-         انتخاب تصادفی.. 16

2-6-1-2-1-         مدل گرانشی هاف… 16

2-6-1-2-2-         مدل MCI. 18

2-6-2-       طبقه‌بندی مسائل مکان‌یابی رقابتی بر اساس نحوه ورود به محیط رقابت… 20

2-6-2-1-         ورود نوبتی به بازار. 21

2-6-2-1-1-         ورود نوبتی به بازار و بدون عکس‌العمل رقبا 21

2-6-2-1-2-         ورود نوبتی به بازار باوجود عکس‌العمل رقبا 21

2-6-2-1-2-1- برنامه‌ریزی دوسطحی. 22

2-6-2-1-2-2- مدل ریاضی برنامه‌ریزی دوسطحی. 25

2-6-2-1-2-3- استفاده از شرایط کراش-کاهن-تاکر (KKT) 26

2-6-2-2-         ورود هم‌زمان به بازار. 30

2-6-2-2-1-         نظریه بازیها 30

2-6-2-2-1-1-……………………………………………. فرضیات اساسی در نظریه بازی­ها 32

2-6-2-2-1-2-……………………………………………………………….. طبقه­بندی بازیها 33

2-6-2-2-1-3-………………………………………………………….. بازی­های استراتژیک… 35

2-6-2-2-1-4-……………………………………….. بازی­های استراتژیک با اطلاعات کامل. 36

2-6-2-2-1-5-………………………………………………………………………. تعادل نش.. 36

  فصل سوم       روش تحقیق.. 40

3-1-    مقدمه. 41

3-2-    مدل­سازی مسئله. 41

3-2-1-       مدل سهم بازار. 45

3-2-2-       مسئله مکان‌یابی.. 45

3-3-    روش سه مرحله­ای.. 47

3-3-1-       مرحله تعیین میزان جذابیت… 47

2-3-3-        مرحله تعیین مکان بهینه. 47

3-3-3-       مرحله تعیین میزان کیفیت و قیمت… 48

3-4-    تعادل جذابیت… 48

3-5-    جایابی تسهیلات جدید. 50

3-6-    اندازه کیفیت و قیمت… 51

3-7-    جمع‌بندی فصل.. 51

  فصل چهارم      بررسی عملکرد روش سه مرحله‌ای در حل مسائل مکان‌یابی رقابتی.. 53

4-1-    مقدمه. 54

4-1-1-       مثال عددی.. 54

4-2-    تحلیل حساسیت… 58

-3-4  جمع­بندی فصل……………60

  فصل پنجم         نتیجه­گیری و پیشنهادات آتی.. 61

5-1-    مقدمه. 62

5-2-    مروری بر فصلهای گذشته. 62

5-3-    خلاصه تحقیق.. 62

5-4-    پیشنهادات برای تحقیقات آتی.. 63

5-5-    جمع‌بندی فصل.. 64

  فهرست منابع و مراجع     65

  پیوست­ها 68

7-1-    کدهای لازم برای محاسبه جذابیت و تابع هدف… 69

7-2-    کدهای مثال 4-1-1. 70

1-2-7-        برای نقطه کاندیدا       [20,20] 70

2-2-7-        برای نقطه کاندیدا [40,35] 70

3-2-7-        برای نقطه کاندیدا [30,80] 71

4-2-7-        برای نقطه کاندیدا [100,75] 71

5-2-7-        برای نقطه کاندیدا   [105,40]

برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 15 تير 1395 | نظرات ()